Ciuperci infasurate in bacon

Cred ca v-ati dat seama deja ca-mi plac ciupercile si aperitivele rapide care se pot pregati cu ele. Dovada in acest sens stau Ciupercile umplute cu branza cu usturoi si ierburi si Ciupercile la cuptor, cu feta, ricotta si parmezan. Ei  bine, de data aceasta, am utilizat bacon, atat pentru prepararea umpluturii, cat si pentru infasurarea ciupercilor… Sa nu le traga cumva curentul in cuptor :).

Aperitivul se pregateste cat ai zice “ciuperci infasurate in bacon”, iar daca doriti sa-l preparati pentru o masa cu mai multi musafiri puteti sa umpleti ciupercutele cu cateva ore inainte, urmand sa le bagati in cuptor cu jumatate de ora inainte de a le servi.

Ingrediente (pentru doua portii):
– ciuperci mari 4 buc. (215 g)
– bacon 8 felii (150 g)
– ceapa rosie 1/2 buc. (55 g)
– ardei gras verde 1/2 buc. (90 g)
– crema de branza 60 g
– pesmet 1 lingurita
– sare, piper

Ciuperci infasurate in bacon

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Taiati marunt doua felii de bacon si rumeniti-le un pic intr-o tigaie, fara a pune insa ulei sau unt. Cand baconul si-a lasat grasime, adaugati ceapa taiata marunt, marunt (eu am folosit robotul).

Ciuperci infasurate in baconCiuperci infasurate in bacon

Amestecati bine si mai lasati un minut, dupa care puneti ardeiul gras taiat bucatele. Dupa inca doua minute de rumenit ceapa, ardeiul si baconul, opriti focul si lasati compozitia sa se raceasca un pic. Puneti-o intr-un bol si adaugati coditele ciupercilor, taiate bucatele.

Ciuperci infasurate in baconCiuperci infasurate in bacon

Puneti crema de branza, un pic de sare (nu prea mult pentru ca si baconul are sare) si de piper. Omogenizati compozitia si umpleti cu ea ciupercile. Infasurati apoi fiecare ciuperca intr-o felie de bacon (sau in doua felii, daca aveti ciuperci mai mari). Fixati baconul cu ajutorul unor scobitori. Puneti ciupercile intr-o tava, presarati deasupra pesmetul si bagati in cuptorul incins.

Ciuperci infasurate in baconCiuperci infasurate in bacon

Lasati circa 30 de minute, pana cand ciupercile se rumenesc usor pe deasupra, iar baconul devine crocant. Scoateti scobitorile si serviti aperitivul fierbinte.

Ciuperci infasurate in bacon

Ciuperci infasurate in bacon

Calorii: 214 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Ciuperci infasurate in bacon”

  1. Wow, cat de bine arata! Si suna delicios! O sa incerc si eu. O saptmana frumoasa 😀

  2. Dino says:

    Sunt intr-adevar foarte bune, de lins pe degete 😀 Astept, cu nerabdare, sa-mi spui cum ti-au iesit. O saptamana excelenta si tie!

  3. car says:

    eXcelent!!!

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11