Condimente
Garam Masala – amestec indian de condimente
Combinatie de cinci sau mai multe condimente, in functie de regiune, dar si de inspiratia bucatarului, Garam Masala isi trage numele din limba hindi, in care “garam” inseamna “fierbinte” (nu neaparat in sensul de iute, ci mai degraba intens), iar “masala” inseamna “amestec”. In general, contine cardamom (originar din India de Sud si Sri Lanka, planta apartinand familiei ghimbirului), scortisoara, cuisoare, nucsoara si seminte de coriandru, dar poate include si anason stelat, chimion (“cumin” in limba engleza, a nu se confunda cu chimenul), dafin indian, piper alb si negru.
Modul de preparare difera si el de la zona la zona: condimentele macinate se folosesc ca atare, prajite un pic pentru potentarea aromelor, sau transformate in pasta, in combinatie cu apa, otet sau chiar lapte de cocos.
Garam Masala comercializata in magazine mai poate contine ardei iuti uscati, usturoi pudra, ghimbir pudra, seminte de mustar, turmeric (sofran indian) si “seminte” de fenicul.