Pasta de curry rosu iti ameteste simturile cu o combinatie subtila de picant, sarat, dulce si acrisor, data de ardeii iuti rosii uscati, laptele de cocos, sosul de peste si lamaia Kaffir. Este mai picant decat curry-ul verde, dar se poate ajusta iuteala folosind mai putina pasta de curry rosu. Thailandezii folosesc la prepararea lui pui, vita, porc sau creveti, dar si broasca sau sarpe.
Contine pasta de creveti.
Ingrediente:
– carne vita, taiata fasiute 1,2 kg
– pasta curry rosu 100 g
– lapte cocos 650 ml
– vinete, curatate si taiate cubulete 2 buc. (570 g)
– ardei gras rosu, curatat si taiat fasiute 2 buc. (360 g)
– ardei iute verde, taiat rondele 20 g
– lamaie verde 1 buc.
– zahar brun 40 g
– ulei arahide 2 linguri
– sos peste
– busuioc proaspat pentru ornat
Puneti uleiul in wok si adaugati pasta de curry rosu. Prajiti unul-doua minute, pentru eliberarea aromelor. Adaugati laptele de cocos si amestecati. In scurt timp, se va ridica la suprafata uleiul colorat in rosu.
Puneti fasiile de carne de vita. Cand carnea este aproape fiarta, adaugati 2 cani de apa fierbinte. Aduceti la punctul de fierbere si adaugati vinetele cubulete.
Adaugati ardeiul gras si busuioc tocat (pastrati cateva frunze de busuioc pentru ornare), amestecati bine si lasati cateva minute, pana se patrund legumele. Puneti rondelele de ardei iute, coaja de lamaie verde, sucul de la jumatate de lamaie verde, zaharul si sos de peste (dupa gust, in functie de cat de sarat doriti sa fie curry-ul).
Amestecati rapid si stingeti. Serviti cald, cu orez thai, ornat cu frunze proaspete de busuioc.
Calorii: 204 kcal / 100 g (fara garnitura de orez).
Se gaseste asa ceva in .ro? Pana acum n-am mancat decat curry galben, dar am vazut multe retete cu curry rosu si verde… Tu de unde il iei???
Ce tigaie e aia? Esti bucatar profesionist, ca eu n-am mai vazut asa ceva. Si adevarat, unde ai gasit tu curry rosu? Eu sunt din Constanta.
@ Curry rosu???
Curry verde am mai gasit in magazine (Mega Image si, la un moment dat, Carrefour), doar ca preturile mi s-au parut exagerate. Ca atare, eu ma aprovizionez din Franta, unde marile magazine au raioane extinse cu ingrediente destinate bucatariilor exotice. Unde mai pui ca poti lua pasta de curry rosu, galben sau verde la preturi muuuult mai mici decat la noi.
@ Criss
Mi-ar placea sa fiu bucatar profesionist, dar nu sunt… Doar ca-mi place sa am la indemana “instrumente” cat mai bune. In poza este un wok electric. Avantajul e ca este mai mare si mai puternic decat un wok care se pune pe flacara.
[…] retete postate pe acest blog, in mai 2010, s-au aflat doua curry-uri: Curry galben de pui si Curry rosu de vita. Astazi va propun tot un curry, rosu, de pui cu muguri de fasole, ardei gras si […]