Ciuperci umplute cu branza cu usturoi si ierburi

Este vorba de inca un aperitiv “la minut”, perfect pentru a va scoate din incurcatura in cazul in care musafirii nu va lasa prea mult timp la dispozitie. Ideal ar fi sa folositi branza Boursin (sortiment originar din Normandia, din lapte de vaca si cu o textura cremoasa), dar cum este aproape imposibil de gasit la noi o puteti inlocui eventual cu un President. Eu am folosit varianta cu usturoi  si ierburi, dar puteti incerca si varianta cu piper. Sau, daca aveti mai mult timp la dispozitie, puteti incerca sa obtineti propria crema de branza cu usturoi pisat si ierburi fin taiate.

Ingrediente:
– ciuperci champignon 11 buc.
– branza President cu usturoi si ierburi 100 g
– piper

Ciuperci umplute cu branza cu usturoi si ierburi

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Curatati ciupercile, spalati-le bine si puneti-le la scurs, intr-o tava tapetata cu un prosop de hartie.  Taiati marunt coditele ciupercilor si puneti-le intr-un bol. Adaugati branza frantuzeasca si piper. Omogenizati bine. Cu ajutorul unei lingurite, umpleti ciupercile cu acest amestec, dupa care puneti-le intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

Ciuperci umplute cu branza cu usturoi si ierburiCiuperci umplute cu branza cu usturoi si ierburi

Lasati circa 20 de minute sau, in functie de cuptorul vostru, pana cand ciupercile s-au inmuiat usor, iar umplutura de branza s-a rumenit un pic. Serviti ciupercile calde sau reci, dupa preferinta.

Ciuperci umplute cu branza cu usturoi si ierburi

Calorii: 138 kcal / 100 g sau 37 kcal / ciupercuta umpluta.

You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Ciuperci umplute cu branza cu usturoi si ierburi”

  1. Biancas says:

    Mmm ce reteta buna!!! Imi plac ciupercile oricum ar fi ele!!!
    Of atatatea mancaruri vad ca nu am timp efectiv sa le fac pe toate:))

  2. Dino says:

    Combinatia de ciuperci, branza, usturoi si ierburi este intr-adevar foarte gustoasa. Unde mai pui ca ciupercutele sunt gata cat ai zice “musafiri” 🙂

  3. […] Aperitivul se face rapid si, daca aveti musafiri, puteti pregati ciupercile dinainte, iar la momentul oportun doar le “aruncati” in cuptorul incins. Puteti alterna ciupercile cu feta, ricotta si parmezan cu ciuperci umplute cu branza cu usturoi si ierburi. […]

  4. […] ca-mi plac ciupercile si aperitivele rapide care se pot pregati cu ele. Dovada in acest sens stau Ciupercile umplute cu branza cu usturoi si ierburi si Ciupercile la cuptor, cu feta, ricotta si parmezan. Ei  bine, de data aceasta, am utilizat […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11