Ciuperci la cuptor, cu feta, ricotta si parmezan

La sfarsitul saptamanii, mi-au facut cu ochiul, de pe raftul unui magazin, niste ciuperci mari, tocmai bune pentru a fi pregatite la gratar. Cum aceasta varianta nu a fost posibila acum, am pregatit ciupercile la cuptor, umplute cu branzeturi si parfumate cu oregano. Eu am ales branza feta, ricotta (branza proaspata  originara din Italia, saraca in grasime) si parmezan ras, dar puteti sa le inlocuiti cu telemea, branza de vaci si cascaval ras. Gustul nu va fi la fel, dar cred ca este un compromis acceptabil.

Aperitivul se face rapid si, daca aveti musafiri, puteti pregati ciupercile dinainte, iar la momentul oportun doar le “aruncati” in cuptorul incins. Puteti alterna ciupercile cu feta, ricotta si parmezan cu ciuperci umplute cu branza cu usturoi si ierburi.

Ingrediente (pentru 2 portii):
– ciuperci 4 buc. mari (250 g)
– branza feta 40 g
– ricotta 40 g
– parmezan ras 2 linguri rase (10 g)
– pesmet 1 lingurita cu varf (5 g)
– oregano 1 lingurita
– ceapa rosie 1/2 buc. (35 g)
– piper

Ciuperci la cuptor, cu feta, ricotta si parmezan

Incingeti cuptorul la 180 de grade Celsius. Curatati ciupercile, indepartati-le piciorul si spalati-le foarte bine. Intr-un bol mic, puneti branza feta si sfaramati-o cu ajutorul unei furculite. Adaugati ricotta si un pic de piper. Omogenizati bine. Puneti ceapa rosie taiata foarte marunt si oregano-ul. Omogenizati din nou.

Ciuperci la cuptor, cu feta, ricotta si parmezanCiuperci la cuptor, cu feta, ricotta si parmezan

Adaugati coditele ciupercilor taiate marunt si amestecati foarte bine. Umpleti cu aceasta compozitie ciupercile, apasand un pic. Amestecati, intr-o farfurie intinsa, pesmetul si parmezanul ras. Luati fiecare ciuperca, intoarceti-o cu susul in jos si tavaliti-o prin pesmet si parmezan, astfel incat umplutura sa fie acoperita cu un strat uniform.

Ciuperci la cuptor, cu feta, ricotta si parmezanCiuperci la cuptor, cu feta, ricotta si parmezan

Asezati ciupercile intr-o tava nonaderenta (sau una in care ati pus o foaie de copt). Bagati ciupercile in cuptorul incins si lasati-le 25-30 de minute, pana cand ciupercile s-au inmuiat, iar partea superioara s-a rumenit un pic.

Ciuperci la cuptor, cu feta, ricotta si parmezanCiuperci la cuptor, cu feta, ricotta si parmezan

Scoateti ciupercile si serviti-le fierbinti.

Ciuperci la cuptor, cu feta, ricotta si parmezan

Calorii: 99 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Ciuperci la cuptor, cu feta, ricotta si parmezan”

  1. […] pot pregati cu ele. Dovada in acest sens stau Ciupercile umplute cu branza cu usturoi si ierburi si Ciupercile la cuptor, cu feta, ricotta si parmezan. Ei  bine, de data aceasta, am utilizat bacon, atat pentru prepararea umpluturii, cat si pentru […]

  2. cristina says:

    minunata reteta ta, am incercat-o si am reusit….delicioasa!

  3. Dino says:

    Ma bucur mult, Cristina, ca reteta de ciupercute a fost pe placul tau. Te mai astept, cu drag, si cu alte comentarii 🙂

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11