Masline pane – perfecte langa o bere rece!

Un aperitiv delicios si usor de facut, ideal sa insoteasca o bere rece ca gheata, intr-o zi torida de vara. Maslinele pane sunt si ele caracteristice bazinului mediteranean, cu mici diferente de preparare. In Italia, inainte de a fi prajite, maslinele se umplu cu un amestec de ricotta si gorgonzola sau de carne de vita si de porc, iar in sudul Frantei pot fi intalnite sub forma de beignets (mici gogosele, facute din faina, apa minerala Perrier – sic! – si un pic de praf de copt). Asemanator, in Grecia se dau doar printr-un aluat destul de gros, facut din oua si faina.

Ingrediente:
– masline fara samburi (eu am avut negre, dar pot fi si verzi) 500 g
– faina 50 g
– pesmet 80 g
– oua 2 buc.
– boia de ardei iute 2 lingurite
– usturoi pudra 1 lingurita
– piper
– ulei de masline pentru prajit

Masline pane

Intr-o farfurie intinsa, amestecati faina cu usturoiul pudra, boiaua si un pic de piper. Intr-o alta farfurie, bateti ouale, iar in a treia farfurie, puneti pesmetul. Luati cateva masline si tavaliti-le prin amestecul de faina si condimente.

Masline paneMasline pane

Dati apoi maslinele prin ou si prin pesmet, avand grija sa fie acoperite uniform.

Masline paneMasline pane

Repetati pasii de mai sus pana terminati toate maslinele. Lasati-le cateva minute pe o farfurie, pentru ca pesmetul sa se usuce un pic si sa se transforme intr-o crusta. Prajiti maslinele in ulei incins, nu toate o data, ci in transe. Scoteti-le pe o farfurie acoperita cu un servetel sau prosop de hartie, pentru a absorbi uleiul in exces.

Masline paneMasline pane

Serviti maslinele pane calde, alaturi de o bere rece. Cel mai bine este sa le consumati imediat dupa preparare, cand invelisul este crocant.

Masline pane

Calorii: 400 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Responses to “Masline pane – perfecte langa o bere rece!”

  1. Biancas says:

    Ce reteta buna si interesanta!!! Cred ca sotul meu ar fi incantat sa i fac:))

  2. Iulia says:

    delicios, o sa incerc si eu.

  3. Dino says:

    Bine ai venit, Iulia 🙂 Astept sa-mi spui cum ti-au iesit… Si sa nu uiti, cumva, berea rece… multa si, eventual, neagra :))

  4. Andi says:

    Am mancat masline verzi prajite la o berarie germana. Sunt absolut delicioase! O sa incerc reteta ta!

  5. Dino says:

    Eu le-am “descoperit” la un restaurant in Bucuresti… Sunt intr-adevar delicioase. Spor!

  6. maria says:

    Nu credeam sa mai vad asa ceva, dar e ceva inedit si ma gandesc ca e si bun

  7. Dino says:

    De bun e foarte bun… doar un pic mai migalos :). Si, din pacate, cu destul de multe calorii :(.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11