Inghetata de piersici II – promisiune indeplinita

Va propuneam la sfarsitul lunii mai o inghetata de piersici din conserva, cu “amenintarea” ca voi reveni cu o noua reteta atunci cand tarabele vor fi invadate de piersici rumene si zemoase. Ma tin de promisiune, propunandu-va o reteta de inghetata la fel de rapida, dar cu mai putine calorii decat cea din mai. Ramane sa decideti voi care reteta va tenteaza mai mult 🙂

Secretul este, oricum, ca piersicile sa fie cat mai coapte.

Ingrediente:
– piersici 330 g
– zahar 90 g
– miere 2 linguri
– suc de lamaie 2 linguri
– smantana pentru frisca 100 ml
– lapte integral 250 ml
– galbenus 1 buc.

Inghetata de piersici II

Curatati piersicile de coaja si samburi. Taiati-le in bucati si puneti-le in blender, impreuna cu sucul de lamaie, zaharul si mierea. Dupa ce obtineti piureul de fructe, opriti doua linguri din el intr-un castron (pe post de topping), iar peste restul adaugati galbenusul si mai pasati un pic. Adaugati laptele si smantana pentru frisca. Omogenizati si puneti compozitia in masina de facut inghetata.

Inghetata de piersici IIInghetata de piersici II

La terminarea programului, bagati inghetata la congelator una-doua ore. Serviti-o punandu-i pe deasupra piureul de piersici pastrat.

Inghetata de piersici II

Calorii: 151 kcal / 100 g.

Puteti obtine o inghetata cremoasa si fara masina: scoateti cutia cu inghetata din congelator din doua in doua ore si omogenizati-o foarte bine (cu o furculita sau cu mixerul, la turatie mica). Repetati operatiunea de cel putin trei ori.

You can leave a response, or trackback from your own site.

9 Responses to “Inghetata de piersici II – promisiune indeplinita”

  1. Biancas says:

    Sigur e buna…yamy yamy…dar mie asa imi e de lene sa fac inghetata…mai bine cumpar ca mananc rar si nu e asa mare agitatia si chinul:)

  2. Dino says:

    Inghetata este foarte buna, garantez! Cum noi mancam foarte des inghetata, si vara, si iarna, iar cea din magazine este de o calitate indoielnica sau foarte scumpa, prefer sa pregatesc in casa orice combinatie de care avem pofta. In plus, inghetata are mai putine calorii decat o prajitura sau eu stiu ce alt desert 🙂

  3. Elena says:

    eu sunt putin confuza….cand reteta e cu ou la bain marie, cand e cu ou dar fara bain, cand e fara ou, cand e cu budinca…etc – ma refer la retele de inghetata.
    imi plac tare mult retele tale in special pt ca folosesti f multe fructe – cirese, visine, capsuni, pepene etc.
    daca am sa iau o singura varianta de reteta si o folosesc pt toate fructele, crezi ca va fi ok?
    multumesc

  4. Dino says:

    Ma bucur mult ca-ti plac retetele de inghetata, dar cu parere de rau nu te pot sfatui sa alegi doar o varianta si sa o folosesti pentru toate fructele. Pentru ca fructele sunt diferite intre ele (de pilda, pepenele contine mult mai multa apa decat ciresele) si atunci trebuie compensat fie prin grasimea pusa sau prin numarul de oua, fie prin modificarea procedeului.
    In plus, eu am experimentat si diferite combinatii: ba cu mai putin zahar, ba fara oua, ba cu mai putina grasime (iaurt in loc de smantana). Si atunci, inevitabil, iar trebuie compensat, ca sa nu avem in final ace de gheata.
    Daca vrei totusi sa simplifici lucrurile, poti lua de exemplu reteta de la Inghetata rapida si cremoasa de capsune si o poti face si cu zmeura, si cu fructe de padure, si cu piersici sau caise. Apoi, reteta de la Inghetata de alune de padure, o poti folosi si pentru arahide si pentru fistic. In fine, de la reteta de Inghetata de vanilie cu biscuiti poti retine reteta de inghetata de vanilie si o poti transforma usor intr-o inghetata cu rom si stafide sau intr-una cu topping de fructe (precum inghetata de AICI).

    Sper ca ti-am fost cat de cat de folos :D!

  5. Mariana says:

    Am facut-o si pe dansa, a iesit extraordinara. Respectat cu sfintenie totul mai putin dezpielitarea piersicilor.
    Acum sunt in cautarea unei retete cu pudra de migdale, pe care o am cumparata, dar fara foc.
    Multumiri maxime!

  6. Dino says:

    Ma bucur ca v-a placut si inghetata asta :). Inghetata cu pudra de migdale nu am facut inca, dar ar trebui sa iasa buna, ori simpla (ajutata cu un pic de esenta, cred), ori in combinatie cu altceva. Apropo, unde ai gasit pudra de migdale?

  7. Mariana says:

    Ai dreptate cu esenta. Iar ca reteta ar trebui o reteta de inghetata de vanilie, dar la rece (exclus amidon sau crema la plic)la care sa adaug migdalele.
    Pudra de migdale tot la Kaufland am gasit-o in pungute de 100g la raionul cu stafide, cocos etc. pentru prajituri.

  8. Dino says:

    Aha. Am sa fac un drum prin Kaufland cu prima ocazie. Am mai vazut pudra de migdale la magazine gen Ki-life, dar pretul era si el destul de piperat :(. Pentru o baza de vanilie la rece, ma gandesc la Inghetata cu rom si stafide (are baza de ricotta, lapte si smantana pentru frisca) sau la Inghetata marmorata de vanilie si zmeura (are baza din smantana grasa, 30%, si lapte condensat). Nu stiu daca este chiar ce vrei tu, dar e o sugestie. Chiar sunt curioasa cum iti va iesi :).

  9. Mariana says:

    Pai sa te grabesti, am luat eu acum doua zile la oferta cu 2,4lei punguta.
    Multumesc pentru sugestii, cred ca o s-o aleg pe prima ca e mai putin calorioasa si am si urda foarte buna cumparata de la tarani.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11