Fructele proaspete sunt intotdeauna mai bune decat cele conservate, fie ele fara conservanti, aditivi si alte E-uri. Totusi, in asteptarea piersicilor romanesti, rumene, zemoase si imbatator de parfumate, ne putem “antrena” cu o inghetata de piersici din conserva, cu gandul ca in curand ne vom infrupta din toate bunatatile verii.
Usor si rapid de facut, mai ales ca se prepara “la rece”.
Ingrediente:
– piersici decojite din conserva 550 g
– oua 3 buc.
– zahar tos 140 g
– smantana pentru frisca (30% grasime) 500 ml
– lapte integral 150 ml
– esenta de vanilie 1 fiola
Pasati piersicile cu ajutorul blenderului (puteti pastra una-doua linguri din piureul rezultat pentru a le folosi pe post de topping). Bateti ouale cu zaharul tos si esenta de vanilie pana cand se topeste zaharul si obtineti o spuma.
Adaugati piersicile pasate si amestecati bine. Puneti smantana si laptele, omogenizati bine inainte de a pune compozitia in masina de inghetata.
La terminarea programului, mai lasati inghetata la congelator circa doua ore inainte de a o servi cu bucatele de piersica si topping-ul de fructe pasate.
Calorii: 246 kcal / 100 g.
Puteti obtine o inghetata cremoasa si fara masina: scoateti inghetata din congelator din doua in doua ore si omogenizati-o foarte bine (cu o furculita sau, si mai bine la inceput, cu mixerul). Repetati procedeul de macar trei ori.
[…] propuneam la sfarsitul lunii mai o inghetata de piersici din conserva, cu “amenintarea” ca voi reveni cu o noua reteta atunci cand tarabele vor fi invadate […]