
Pentru ca se mai intampla ca musafirii sa nu ne lase prea mult timp pentru pregatiri laborioase, va propun o reteta de aperitiv “la minut”: salata mexicana cu ton, fasole rosie, porumb si sos salsa. Iar pentru a pune un pic sangele in miscare sunt suficiente cateva picaturi de sos tabasco. Arriba!
Fiind vorba de o solutie “de avarie”, foarte rapida, salata este facuta cu sos mexican cumparat din magazin, dar daca doriti puteti prepara voi sosul (din rosii in suc propriu, o ceapa, ardei iute, o lingura de otet, sare, piper si zahar, pasate bine si inabusite, la foc mic).
Ingrediente:
– fasole rosie, fiarta si scursa de apa 500 g
– porumb din conserva, scurs de apa 150 g
– ton bucati in sos propriu, scurs 260 g
– sos mexican 250 ml
– sare, piper
– ulei de masline 1 lingura
– sos tabasco 2-3 picaturi
Puneti intr-un bol, fasolea rosie, porumbul si tonul. Adaugati sosul mexican si picaturile de sos tabasco (atentie, sosul tabasco este destul de iute, asa ca mai bine puneti 2-3 picaturi, gustati si de abia dupa aceea mai puneti, daca veti considerati necesar). Omogenizati bine, puneti uleiul de masline, sare si piper dupa gust.
Serviti cu tortilla (lipie traditionala mexicana, facuta din faina de grau sau de porumb).
Calorii: 139 kcal / 100 g.