Cu fructe sau nu, cu lapte si smantana sau nu, cu zahar sau cu indulcitori, cu sau fara oua… Daca in trecut era destinata doar capetelor incoronate, acum inghetata sta la dispozitia pasionatilor in mii de sortimente. Cum vara bate, in sfarsit, la usa, va tentez cu o inghetata clasica: inghetata de cacao. Stiti cum se spune: “oldies but goldies”…
Delicioasa si racoroasa, cu o aroma subtila de cafea instant, inghetata poate fi consumata ca atare sau poate fi combinata cu felii de banana si un topping “decadent” de Nutella.
Ingrediente:
– 3 galbenusuri
– zahar tos 100 g
– lapte integral 250 ml
– smantana pentru frisca (30% grasime) 200 ml
– cacao 15 g
– cafea instant 3 pliculete (6 g)
Galbenusurile se bat cu zaharul, cacaoa, cafeaua instant siĀ 50 ml de lapte, pana cacaoa se dizolva total. Se adauga restul de lapte si se amesteca foarte bine cu mixerul.
Smantana (racita conform instructiunilor de pe cutie) se bate cu mixerul (cateva secunde la viteza mica, apoi la viteza maxima, circa 2 minute). Amestecand in continuare, dar la viteza mica, se adauga compozitia de galbenusuri si cacao. Asigurati-va ca amestecul s-a omogenizatĀ foarte bine si puneti-l in masina de inghetata.
Daca va place o inghetata mai ferma, mai puneti-o una-doua ore in congelator. Se poate servi ca atare, cu un topping de ciocolata.
Pentru un rasfat total, exista… Banana Karma .
Calorii: 230 kcal / 100 g.
O sugestie pentru folosirea albusurilor care raman de la prepararea inghetatelor: Prajitura ingerilor (Angel Food Cake) cu lamaie.
[…] inghetata de cacao (eventual aceasta inghetata de cacao) – o banana – gaufre proaspete 4 buc. – Nutella 2 linguri – lapte 1 […]
Am facut-o, a iesit cea mai alifioasa dintre inghetatele mesterite de mine pana acum. Nu se intepeneste nici dupa ce sta in congelator. Am servit-o in cornete de la Kaufland, pentru ca numai asa manaca nepotelul meu.
Ma bucur ca v-a placut inghetata si multumesc pentru pont: data urmatoare cand voi avea nevoie de cornete, stiu unde gasesc :D.