Tarta cu somon, feta si ciuperci

Curiozitatea m-a impins sa cumpar conserve de somon in suc propriu, asemanatoare celor cu ton. Nu mai vazusem pana atunci in magazinele de la noi si am zis sa incerc. S-au dovedit foarte bune in combinatie cu branza feta si ciuperci. A rezultat o delicioasa tarta, perfecta pentru cina, dar si pentru a fi luata la serviciu pentru masa de pranz. Iar daca ii atasati niste legume inabusite sau o salata verde, transformati tarta in fel principal.

Pentru mai multa rapiditate, am facut tarta cu aluat foietaj. Daca aveti insa timp si rabdare, va recomand sa pregatiti un pate brisee, conform instructiunilor de AICI. Din cantitatile de mai jos, eu am pregatit o tarta de 30 cm diametru. Pentru o forma mai mica, ajustati un pic cantitatile (de pilda, puneti doar vreo 350 g somon, 100 g feta si doar 100 ml smantana).

Ingrediente:
– aluat foietaj 450 g
– somon conserva 450 g
– ulei de masline 2 linguri
– ceapa 1 buc. (115 g)
– usturoi 1 catel
– ciuperci 6 buc. (160 g)
– oua 3 buc. mari
– smantana (15% grasime) 200 ml
– branza feta 150 g
– patrunjel verde 1 legatura mica
– sare, piper

Tarta cu somon, feta si ciuperci

Incalziti cuptorul la 200 grade Celsius. Intindeti aluatul in forma, presati bine pentru a se mula pe forma, indepartati aluatul in exces si intepati cu o furculita (pentru a nu se umfla in timpul coptului). Incingeti uleiul intr-o tigaie nonaderenta si caliti ceapa si usturoiul, taiate felii. Adaugati ciupercile, curatate, spalate si taiate felii. Amestecati si lasati circa 4-5 minute. Asezonati cu sare si piper si opriti focul.

Tarta cu somon, feta si ciuperciTarta cu somon, feta si ciuperci

Curatati bucatelele de somon de piele si de oasele mari. Cand amestecul de ceapa, usturoi si ciuperci s-a racit un pic, distribuiti-l uniform peste aluat. Puneti deasupra somonul, faramitat un pic, si branza feta (bucatele, de asemenea). Intr-un bol, bateti ouale cu smantana. Adaugati patrunjelul spalat si taiat marunt, dupa care rastunati amestecul peste somon si feta.

Tarta cu somon, feta si ciuperciTarta cu somon, feta si ciuperci

Bagati tarta in cuptorul incins si lasati-o circa 20 de minute sau pana cand aluatul s-a umflat si rumenit usor, iar compozitia de oua si smantana s-a inchegat si a prins o tenta aurie.

Tarta cu somon, feta si ciuperci

Serviti tarta calda. Iata cum arata si in sectiune.

Tarta cu somon, feta si ciuperci

Calorii: 244 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Tarta cu somon, feta si ciuperci”

  1. Ana says:

    hmm,conserva de somon? eu nu am vazut nicaieri,si m ar tenta sa cumpar ador somonul :((

  2. Dino says:

    Exact asa am reactionat si eu cand am vazut conservele 🙂 Le gasesti in Mega Image, sub marca proprie, si sunt acceptabile ca pret. Te pup si o saptamana buna!

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11