Frigarui picante de pui cu portocala si legume

Zilele de “recuperare” au continuat ieri cu niste frigarui de pui, parfumate cu portocale si ghimbir, un pic dulci, un strop picante, fara grasimi si cu vitamine. Iar pentru ca “tratamentul” sa fie complet, am servit frigaruile cu o salata verde. Simplu, usor, dar foarte gustos. Daca preferati ceva mai consistent, puteti alatura frigaruilor si un piure de cartofi cu lamaie si arpagic verde.

Ca mod de preparare, aceste frigarui se fac foarte usor, numai sa luati in calcul ca trebuie sa lasati puiul la marinat cel putin doua ore, de preferat peste noapte. Din cantitatile de mai jos, am obtinut opt frigarui. Reteta este inspirata de BBC Good Food.

Ingrediente:
– piept de pui dezosat si fara piele 500 g
– usturoi 3 catei
– ghimbir 15 g
– portocala 1 buc.
– miere 2 linguri
– sos soia 1 lingura
– ulei de masline 2 linguri
– ciuperci champignon mici 10 buc. (140 g)
– rosii cherry 10 buc. (160 g)
– ardei capia rosu 1 buc. (60 g)
– ardei capia verde 1 buc. (140 g)
– ceapa 1 buc. (70 g)
– piper

Frigarui picante de pui cu portocala si legume

Puneti in robot cateii de usturoi, bucatica de ghimbir curatat, ceapa si coaja de portocala. Puneti pasta rezultata intr-un bol si adaugati mierea, sucul de la portocala, sosul de soia, uleiul si un pic de piper macinat. Amestecati bine, bine.

Frigarui picante de pui cu portocala si legumeFrigarui picante de pui cu portocala si legume

Spalati pieptul de pui, curatati eventualele pielite si grasimi si taiati puiul in cubulete potrivite. Puneti marinada rezultata peste pui, intr-o punga care se inchide ermetic sau intr-un castron. Amestecati astfel incat puiul sa se acopere uniform de marinada si bagati la rece. Cu jumatate de ora inainte de a pregati frigaruile, puneti la marinat si ciupercutele. Infigeti apoi pe betele de frigarui (lasate, in prealabil, in apa sa se umfle un pic) puiul, ciupercile, rosiile cherry si ardeii taiati bucatele. Puneti frigaruile la grill, daca aveti, pe o tavita-gratar speciala, din aluminiu, sau pur si simplu in cuptor, pe gratar, iar dedesubt puneti o tava cu putina apa.

Frigarui picante de pui cu portocala si legumeFrigarui picante de pui cu portocala si legume

Lasati frigaruile pe fiecare parte circa 10 minute sau pana cand se rumenesc usor, avand grija sa le mai ungeti din cand in cand cu marinada ramasa pentru a nu se usca excesiv. Serviti frigaruile calde.

Frigarui picante de pui cu portocala si legume

Calorii: 177 kcal / 100 g (sau 116 kcal / frigaruia).

You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Frigarui picante de pui cu portocala si legume”

  1. Elena Toma says:

    Mmmm, bune frigaruile astea, iar marinada am retinut-o s-o testez cat de curand. La multi ani! Sanatate sa va aduca 2011, bucurii si multe reusite in ce v-ati propus in anul de-abia inceput!

  2. Dino says:

    Multumesc mult pentru urari :). Sper ca 2011 sa ne aduca tuturor sanatate, bucurii si impliniri si, mai ales, vesti bune! Cat despre frigarui, sunt intr-adevar bune si merg de minune dupa mesele copioase de sarbatori.

  3. Cristina says:

    am incercat reteta azi si a mers de minune cu sosul guacamole.Marinata a dat un gust dulce si bunnn de tot ca si acum salivez dupa ce am mancat. eu le-am facut pe gratarul cu apa 😀 . multumim pentru reteta si o sa mai incerc si alte retete . o seara frumoasa

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11