Orez prajit cu mazare si muguri de soia

Va propun o garnitura chinezeasca “neutra”, pe care am pregatit-o pentru a acompania atat Muschiuletul de porc cu sos Hoisin, cat si Puiul cu 5 condimente si spanac. Garnitura neutra pentru ca nu contine sos de stridii si nici sunca, dar cuprinde suficiente legume pentru a fi plin de savoare. In ceea ce priveste preparatul, se face usor, numai sa tineti cont, la fel ca la Orezul prajit cu sunca si oua, ca orezul trebuie fiert inainte (cu o zi inainte) si lasat sa se usuce un pic, pentru ca preparatul final sa nu fie lipicios.

In privinta ingredientelor, nimic sofisticat as spune. Poate doar mugurii de soia sa fie un pic mai greu de gasit, dar sunt in supermarketuri si hypermarketuri. Mai trebuie mentionat ca eu am pregatit Orez prajit cu mazare si muguri de soia pentru o masa cu multi invitati, asa ca ajustati cantitatile. Pentru 4-5 portii, recomand injumatatirea cantitatilor.

Ingrediente:
– orez bob lung 350 g
– oua 2 buc. mari sau 3 mici
– ulei de susan 4 lingurite
– ulei de arahide 4 linguri
– mazare 200 g
– ceapa verde 2 legaturi (90 g)
– muguri de soia scursi 150 g
– sos soia 4 lingurite
– piper alb

Orez prajit cu mazare si muguri de soia

Fierbeti orezul, scurgeti-l de apa (daca este cazul) si lasati-l la rece de pe o zi pe alta. Cand doriti sa preparati orezul prajit, incingeti wokul, pe flacara mare. Bateti ouale (oul, daca faceti doar 4-5 portii) intr-un bol, cu uleiul de susan, si turnati-le in wok. Amestecati rapid, pentru formarea jumarilor din oua. Scoateti “jumarile” pe o farfurie.

Orez prajit cu mazare si muguri de soiaOrez prajit cu mazare si muguri de soia

Puneti uleiul de arahide in wok si, cand s-a incins, puneti orezul fiert. Lasati-l 4-5 minute, amestecand continuu. Adaugati mazarea (congelata, in cazul meu), mugurii de soia (scursi bine) si ceapa verde (curatata, spalata si taiata). Amestecand continuu, lasati orezul sa se prajeasca timp de 4-5 minute, dupa care puneti sosul de soia si piper alb. Lasati inca unul-doua minute, dupa care opriti focul.

Orez prajit cu mazare si muguri de soiaOrez prajit cu mazare si muguri de soia

Serviti orezul fierbinte. Il puteti pregati in avans deoarece este foarte bun si incalzit (in cuptorul clasic sau cu microunde).

Orez prajit cu mazare si muguri de soia

Calorii: 168 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Orez prajit cu mazare si muguri de soia”

  1. […] • Orez prajit cu mazare si muguri de soia […]

  2. […] un alt avantaj al acestui pui chinezesc, pe care-l puteti acompania cu o garnitura neutra, precum Orezul prajit cu mazare si muguri de soia. In cazul in care vreti sa serviti puiul fara garnitura, puteti pune si mazare si/sau fasole […]

  3. […] de ulei) • Mancarica rapida de ciuperci (inlocuiti cele 50 g de unt cu trei linguri de ulei) • Orez prajit cu mazare si muguri de soia (nu puneti oua) • Platou de legume multicolore (inlocuiti untul cu ulei si eliminati jambonul) […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11