Meniu II de sarbatoare

Acum o saptamana, am primit o “infuzie” substantiala de “chinezisme”, de la sosuri de diferite feluri, la condimente pudra si tipuri de ciuperci deshidratate. Prin urmare, mi s-a parut firesc ca pentru aniversarea sotului, din weekend, sa ma axez pe preparate chinezesti. Asta si pentru ca multi dintre invitati gusta aceasta bucatarie, atat de populara in intreaga lume. Totusi, ca masura de precautie, am completat felurile chinezesti, feluri principale, cu sase tipuri de aperitive si/sau antreuri, reci si calde, o colectie de preparate italienesti, frantuzesti si libaneze.

Iar la desert, am mers pe o combinatie italiano-austriaca. Nu doua bucatarii intr-un desert, ci doua torturi, unul mai usor (Tiramisu alb), celalalt mai greu, destinat iubitorilor de muuulta ciocolata (Tort Sacher).

Iata, in cele ce urmeaza, meniul complet:

Quiche cu praz si kaizer

Quiche cu praz si kaizer

Blini cu branza de capra si rosie cherry

Blini cu branza de capra si rosii cherry

Pate de ficat de pui cu smantana si cognac

Pate din ficatei de pui cu tarhon si cognac

Crostini cu branza albastra si chutney de ceapa rosie

Crostini cu branza albastra si chutney de ceapa rosie

Pasta de macrou afumat

Pasta de macrou afumat cu arpagic

Baba ghanoush

Baba ghanoush - salata de vinete cu tahini si usturoi

Muschiulet de porc cu sos Hoisin

Muschiulet de porc cu sos Hoisin

Pui cu 5 condimente si spanac

Pui cu 5 condimente si spanac

Vita cu ghimbir si ciuperci

Vita cu ghimbir, urechi de lemn si taietei de orez

Orez prajit cu mazare si muguri de soia

Orez prajit cu mazare si muguri de soia

Tort Tiramisu alb

Tort Tiramisu alb

Tort Sacher

Tort Sacher - deliciu austriac cu ciocolata

Incep prezentarea retetelor cu cea de Quiche cu praz si kaizer, urmand ca treptat sa postez toate retetele si pozele.


You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Meniu II de sarbatoare”

  1. Ana says:

    de la dragonul rosu chinezismele acestea? Tare greu imi e mie sa ajung acolo, am ani de zile de cand nu am mai fost, tot mereu zic sa ajung dar mi e teama singura :(( si nu e nimeni dispus sa ma insoteasca. Meniul e grozav, astept sa vad toate retele.
    La multi ani cu sanatate sotului tau, si tot ce va doriti sa vi se implineasca!

  2. Dino says:

    In primul rand, multumesc mult pentru urari, draga Ana! Sper sa avem cu totii, si noi, si tu, alaturi de intreaga familie, sanatate si bucurii. Cat despre chinezisme, le-am primit de la cineva care le-a adus de-afara, prilej sa constat, inca o data, ce diferenta mare, in rau normal, este intre preturile de la noi si preturile din tari ce se lauda cu salarii minime de cateva mii de euro :(. Din fericire, am acum un dulapior intreg de chinezisme, plus alte minunatii. Dar, daca vrei, sa stii ca nu ma dau inlaturi sa te insotesc la o plimbare prin Dragon 🙂

  3. Ana says:

    haha, ce dragutm poate la primavara daca mai e valabila oferta! Multumesc frumos :*

  4. Dino says:

    Ar fi interesant. Te pup si o seara frumoasa!

  5. Iulia says:

    Deciiii, eu vreau sa te iau de nevasta. Ma inspir la greu de la tine, esti minunataaaaa!!! Iulia V

    La multi ani sotuluiii!

  6. Dino says:

    Ha, ha… Si Rupert ce-ar zice? Esti draguta, Iulia, si ma bucur ca retetele mele te inspira :). Multumesc si pentru urare. Te pup!

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11