Creveti in sos de curry si lapte de cocos

Pentru cina de aseara, am dat “o fuga” pana in sud-estul Asiei cu acesti creveti durdulii si rozalii, imbaiati intr-un sos cremos, parfumat si usor picant, pe baza de lapte de cocos si curry. Combinatia este delicioasa si merge de minune cu un orez parfumat thailandez (orez jasmine). In plus, se pregateste rapid si nu contine multe calorii. Singurul “amanunt” care ma impiedica sa pregatesc mult mai des acest fel savuros e pretul piperat al crevetilor :(.

Fata de curry-urile preparate anterior (vezi AICI), la acesta nu am folosit o pasta, ci pudra la plic, in fapt un amestec de sofran indian, schinduf, usturoi, chimion, cuisoare, nucsoara si ghimbir. Cum proportiile difera de la producator la producator, si de data aceasta va recomand sa puneti la inceput mai putin curry, gustati si, daca este nevoie, mai puneti un pic, pentru a nu obtine un sos mult prea picant. Cat despre grasimea de la care plecati in pregatirea sosului, eu am combinat uleiul de arahide cu un pic de unt, pentru un plus de savoare, dar puteti folosi doar ulei.

Ingrediente:
– cozi de creveti (decongelate, daca e cazul, si scurse) 350 g
– ulei de arahide 1 lingura
– unt 25 g
– ceapa 1 buc. mica (90 g)
– ardei gras rosu 1/2 buc. (100 g)
– usturoi 4 catei
– chimion 1 lingurita rasa
– coriandru boabe, macinat 1/2 lingurita
– curry pudra 1,5 linguri
– lapte de cocos 200 ml
– zahar brun 1 lingurita
– fulgi de ardei iute un varf de cutit
– maizena 1 lingura (10 g)
– coriandru frunze 1/2 lingura (eu am pus uscate)
– sare, piper

Creveti in sos de curry si lapte de cocos

Pe foc mediu, incingeti uleiul si untul, intr-o tigaie nonaderenta. Puneti sa se caleasca ceapa si usturoiul, taiate feliute. Adaugati ardeiul gras, taiat fasii, si lasati inca unul-doua minute. Presarati maizena si amestecati sa se inglobeze cu grasimea si legumele.

Creveti in sos de curry si lapte de cocosCreveti in sos de curry si lapte de cocos

Adaugati curry-ul, chimionul si boabele macinate de coriandru. Amestecati bine, lasati un minut, pentru ca aromele sa se “dezvolte”, dupa care puneti laptele de cocos, zaharul si fulgii de ardei iute.

Creveti in sos de curry si lapte de cocosCreveti in sos de curry si lapte de cocos

Cand sosul ajunge la punctul de fierbere, adaugati crevetii. Amestecati, dati focul mai mare si lasati circa 4 minute (daca stau prea mult, crevetii se intaresc). Din cand in cand, amestecati usor. Adaugati frunzele de coriandru (daca aveti proaspete, cu atat mai bine), amestecati si luati de pe foc.

Creveti in sos de curry si lapte de cocosCreveti in sos de curry si lapte de cocos

Serviti crevetii fierbinti, alaturi de orez jasmine.

Creveti in sos de curry si lapte de cocos

Si un altfel de aranjament…

Creveti in sos de curry si lapte de cocos

Calorii: 175 kcal / 100 g (fara garnitura de orez).

You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Creveti in sos de curry si lapte de cocos”

  1. Adrian says:

    wow ce bine arata! Trebuie sa incerc si eu neaparat… miamiiii

  2. Dino says:

    Ma bucur ca te incanta. Mult succes la pregatiri!

  3. viky says:

    Imi place este foarte gustos si bine prezentat…felicitari…

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11