Orez “imbatat” cu mirodenii

Puiul Tandoori de ieri isi poate avea ca insotitor un orez parfumat cu mirodenii prajite usor si colorat cu un pic de sofran indian. Pentru ca rasfatul sa fie complet, am folosit orez basmati, cu al sau bob lung si parfumat si am chemat “in ajutor” cateva cuisoare, trei-patru bucatele de scortisoara si un praf de nucsoara. Nu prea mult, ci doar cat sa invaluiasca orezul intr-o boare ametitoare.

Delicios si foarte usor de pregatit, o combinatie atat de buna incat eu am mancat orezul si simplu, nu doar ca garnitura :D.

Ingrediente:
– orez basmati 400 g (aproximativ 2 cani)
– ceapa 1 buc. mare (107 g)
– ulei de masline 2 linguri
– sofran indian (curcuma)
– nucsoara macinata 1 lingurita rasa
– cuisoare 4 buc.
– scortisoara 4 buc. de circa 1 cm
– supa instant de legume
– sare

Orez basmati cu scortisoara, cuisoare si sofran indian

Puneti orezul la inmuiat, in apa rece, si lasati-l circa 20 de minute. Intre timp, faceti supa de  legume, dizolvand cubul in 4 cani de apa clocotind. Intr-un vas nonaderent, la foc potrivit, incingeti uleiul de masline. Adaugati cuisoarele, nucsoara si bucatelele de scortisoara. Prajiti-le usor, amestecand continuu, unul-doua minute. Adaugati ceapa taiata marunt si caliti-o pana devine aurie.

Orez basmati cu scortisoara, cuisoare si sofran indianOrez basmati cu scortisoara, cuisoare si sofran indian

Faceti focul mic si adaugati orezul scurs de apa. Lasati-l sa se “perpeleasca” 8-10 minute, pana cand devine translucid. Adaugati supa de legume fierbinte si un pic de sofran indian (veti obtine o culoare galben intens). Verificati daca mai este nevoie de sare (cubul concentrat contine sare), acoperiti vasul cu un capac si lasati orezul sa fiarba la foc mic timpul precizat pe pachet, fara a amesteca.

Orez basmati cu scortisoara, cuisoare si sofran indianOrez basmati cu scortisoara, cuisoare si sofran indian

Cand orezul a fiert (puteti sa incercati un bob pentru a va asigura ca este fiert), opriti focul, “vanturati” orezul usor, cu o furculita, si lasati vasul acoperit inca cinci minute.  Serviti cald orezul.

Orez basmati cu scortisoara, cuisoare si sofran indian

Calorii: 145 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Orez “imbatat” cu mirodenii”

  1. […] Serviti ciocanelele calde, eventual cu felii de ceapa si de lamaie verde alaturi. Daca doriti, puteti servi pe post de garnitura un delicios orez cu mirodenii. […]

  2. […] • Fasole neagra pe pat de orez cu sofran • Ghiveci din 12 legume – portie de sanatate • Orez “imbatat” cu mirodenii • Salata turceasca de legume […]

  3. Anca says:

    Arata minunat, voi incerca si eu reteta asta.

  4. orez basmati says:

    Mmmmmm ce bine arata mancarea de mai sus cu orez basmati 🙂 multumesc pentru reteta 😀

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11