Frigarui de pui cu miere & salsa de mango si rosii

Zilele fierbinti de vara cer mancaruri usoare si racoritoare, care sa nu necesite, eventual, petrecerea a prea mult timp in bucatarie. Reteta de azi se potriveste perfect din toate punctele de vedere: este cu pui (adica, o carne slaba), iar garnitura e formata dintr-o salsa cu mango si rosii. Adica, o salata racoritoare si parfumata, o combinatie excelenta de dulce (fructul de mango), acrisor (rosii si lime) si aromat (coriandrul proaspat si, iarasi, sucul de lime). Plus inca o doza de iuteala (in functie de cat de picant va place), gratie ardeiului iute. Chiar daca vi se poate parea ciudata alaturarea fruct-legume, va recomand sa o incercati, totusi, inainte de a o respinge. Va garantez ca veti fi foarte placut surprinsi :).

Daca mergeti la un gratar la iarba verde, nu va ramane decat sa pregatiti salsa, sa o tineti la rece si sa o luati intr-o cutie de plastic, inchisa etans. Bineinteles, se recomanda ca si la iarba verde sa nu tineti salsa la caldura, ci intr-o lada frigorifica. Apoi, aveti grija sa marinati pieptul de pui macar 30 de minute inainte de a-l pune pe betele de bambus si a-l “arunca” pe gratarul sfaraind. Frigaruile se pot pregati insa si acasa, pe aragaz, intr-o tigaie gratar.

Va mai spun doar ca mie mi-au iesit 8 frigarui (deci, doua la portie).

Ingrediente (pentru 4 portii):
– piept de pui fara os si piele 650 g
– sos de soia 3 linguri
– miere 1 lingura
– pasta de chilli 2-4 lingurite (dupa cat de iute va place)
– mango 1 buc. mare (440 g)
– rosii 1 buc. mare sau 2 buc. medii (450 g)
– ceapa verde 1 legatura (75 g)
– ardei iute 1/2-1 buc. (in functie de cat de iute este)
– coriandru verde 5-6 fire
– lamaie verde 1 buc.
– sare, piper

Frigarui de pui cu miere si sos de soia & salsa de mango si rosii

Pentru frigaruile de pui marinate: taiati pieptul de pui dezosat in fasii sau cuburi. Intr-un bol, amestecati sosul de soia, cu mierea, sucul de la jumatate de lamaie si pasta de chilli (repet, ajustati cantitatea in functie de cat de picant va place sa mancati). Turnati marinada peste pui si amestecati astfel incat toate bucatile de pui sa fie acoperite de marinada. Acoperiti si lasati la marinat, la rece, cel putin 30 de minute. Pentru salata cu mango: curatati mango-ul si taiati pulpa de pe sambure. Taiati pulpa de mango bucatele si amestecati-o cu rosiile (tot bucatele), ceapa verde (rondele), ardeiul iute (curatat de seminte, rondele) si coriandrul verde (maruntit). Stoarceti si cealalta jumatate de lime peste salsa, puneti un praf de sare si de piper. Amestecati si gustati. Daca ardeiul nu a fost iute (cum a fost cazul meu) sau daca doriti sa fie mai picanta salata, puteti pune si aici o lingurita de pasta de chilli. Pastrati salsa la rece pana in momentul servirii. Infigeti puiul marinat pe bete de bambus si faceti frigaruile pe gratar sau in tigaia-gratar.

Frigarui de pui cu miere si sos de soia & salsa de mango si rosiiFrigarui de pui cu miere si sos de soia & salsa de mango si rosii

Dupa ce luati frigaruile de pe gratar, lasati-le cateva minute sa-si “traga sufletul” si serviti-le cu o portie generoasa de salsa.

Frigarui de pui cu miere si sos de soia & salsa de mango si rosii

Calorii: 92 kcal / 100 g (sau 321 kcal / portia).

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11