Primele referiri la ravioli dateaza din secolul al XIV-lea, din scrisorile lui Franceso di Marco, negustor din Prato. Era vorba despre paste umplute cu oua, carne de porc, branza, patrunjel si zahar. Paternitatea ravioli este disputata insa de orasele Cremona si Genova, genovezii spunand ca termenul “ravioli” provine din “rabiole”, ceea ce inseamna “ceva de mica valoare” si se refera la obiceiul marinarilor saraci care inveleau “resturile” de la masa in aluat pentru a obtine un alt fel de mancare.
Va propun o reteta simpla, dar de efect: ravioli carnoase, ciuperci si sunca, imbracate in mozzarella matasoasa si parfumate cu un pic de usturoi si cimbru.
Ingrediente:
– ravioli 500 g
– sunca afumata, taiata cubulete 300 g
– ciuperci 300 g
– ceapa 1 buc. (110 g)
– ulei de masline 2 linguri
– usturoi 4 catei
– pulpa de rosii (passata) 600 g
– vin alb sec 75 ml
– mozzarella felii 250 g
– sare, piper, cimbru
Puneti apa la fiert pentru ravioli si dati drumul la cuptor. Taiati marunt ceapa, de preferinta cu robotul, si puneti-o la calit, in ulei, intr-o tigaie nonaderenta. Adaugati usturoiul taiat marunt si cubuletele de sunca.
Taiati ciupercile felii si adaugati-le peste ceapa si sunca. Amestecati bine, puneti vinul si cimbrul. Cand fierbe apa, puneti ravioli si lasati-le timpul indicat de producator.
Adaugati pulpa de rosii si amestecati bine. Puneti sare si piper dupa gust. Puneti pastele fierte si scurse. Amestecati usor.
Puneti pastele si sosul intr-un vas termorezistent, iar deasupra asezati feliile de mozzarella. Dati la cuptor si lasati 10-15 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca usor branza. Serviti cald.
Calorii: 160 kcal / 100 g.
Buna.
Aseara am facut Ravioli cu sunca, ciuperci si mozzarella al forno, numai ca in loc de sunca am pus piept de pui ca sa poata sa papae si Stef, si a iesit superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
Mercic de reteta
Pup
Ma bucur mult ca a iesit bine si ca v-a placut reteta. Normal ca se pot inlocui unele ingrediente, dupa gustul fiecaruia si dupa cerinte. Va pup pe toti.
Cu adevarat delicios. O reteta simpla si extraordinar de gustoasa! Multumim!
Cu multa placere! Ma bucur mult ca v-a placut reteta si va mai astept, cu mult drag, pe blog 🙂
este foarte bunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!
Multumesc frumos. Te invit sa incerci si alte retete de paste de pe blog :)!
Am facut reteta , este bestiala, merge chiar si cu un vinisor langa ea. Eu am incercat un Pinot Noir si a fost excelent. Multumim pentru reteta.
Cu multa placere, Adrian. Multumesc pentru sugestia cu Pinot Noir, data urmatoare stiu ce vin sa-i “asortez” :).
Buna ziua, doresc sa stiu cate portii se obtin la reteta cu ravioli pe care ati postat-o(la gramajele pe care le-ati mentionat). Va multumesc
Mihaela, din cantitatile mentionate rezulta cam 6 portii a 380 grame fiecare. Spor la pregatiri si toate cele bune!