Conuri din foietaj cu ton

V-am spus deja ca, in ultima vreme, arareori gasesc timpul necesar pregatirii unor preparate elaborate. Ceea ce nu inseamna ca nu-mi place in continuare sa gatesc, sa experimentez noi si noi retete si, mai ales, sa am invitati alaturi de care sa ma bucur de rezultatele bucatarelii mele :). Pentru o masa cu invitati am pregatit si aceste conuri din foietaj cu pasta de ton, preparat ce pare elaborat, dar care, in realitate, se face usor. Ceva mai multa migaleala presupun conurile din foietaj (ma rog, “ceva mai multa” insemnand un 15-20 de minute acolo), dar acestea pot fi pregatite in avans (chiar si cu o zi inainte). La fel, pasta de ton se poate face cu o zi in avans, iar inainte de a veni musafirii doar umpleti conurile. In fine, daca nu vreti sa va complicati cu “modelarea” conurilor, puteti retine doar pasta de ton si o serviti pe mini-toasturi.

Dupa cum explicam si la Conurile din foietaj cu crema de vanilie, eu am improvizat conurile din carton si folie de aluminiu. Desi par fragile, conurile sunt destul de rezistente si, odata facute, le puteti refolosi. Ma rog, in cazul meu, ironia este ca dupa ce le-am facut si folosit am primit in dar si un set de conuri adevarate. Le voi utiliza cu proxima ocazie si am sa va spun daca exista vreo diferenta intre cele home made si cele adevarate :).

Ingrediente (pentru 12 conuri):
– aluat foietaj 250 g
– ton bucati in suc propriu 1 cutie
– ceapa 1/2 buc. mica (25 g)
– maioneza 30 g
– unt 10 g (pentru uns conurile)
– suc de lamaie 2 linguri
– patrunjel verde tocat 1 lingura
– ou 1 buc.
– sare, piper macinat
– optional, susan (pentru presarat pe conuri)

Reteta aperitiv - conuri din foietaj cu ton

Pentru pasta de ton, amestecati intr-un bol tonul scurs, ceapa (taiata marunt de tot), maioneza, patrunjelul verde maruntit, un pic de sare si de piper macinat. Puneti si sucul de lamaie si omogenizati. Pastrati pasta la rece pana cand umpleti conurile. Pentru conurile din foietaj, ungeti conurile (din carton sau metal) cu unt topit, cu ajutorul unei pensule. Intindeti foietajul si taiati-l in fasii de un centimetru latime. Luati o fasie si infasurati-o pe con, pornind din varf si avand grija sa suprapuneti usor fasiile. Cand ati terminat de infasurat aluatul pe conuri, asezati conurile pe un platou si bagati-le la frigider, pentru 30 de minute. Incingeti cuptorul la 220 grade Celsius. Scoateti conurile, dati-le cu ou batut si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presarati susanul si bagati in cuptor, pentru 20-25 de minute (pana cand aluatul s-a umflat frumos si a prins un pic de culoare).

Reteta aperitiv - conuri din foietaj cu tonReteta aperitiv - conuri din foietaj cu ton

Scoateti tava din cuptor si lasati conurile sa se raceasca total inainte de a le scoate, cu multa grija, de pe formele unse. Umpleti conurile cu pasta de ton. Daca vreti, le puteti orna cu fasii de masline negre. Serviti-le imediat.

Reteta aperitiv - conuri din foietaj cu ton

Calorii: 339 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11