Biscuiti cu portocala si ciocolata neagra

Reteta de biscuiti fragezi cu portocala si ciocolata neagra

Am ajuns, in cele din urma, si la al cincilea fel de biscuiti pregatiti pentru marturiile dulci: biscuiti cu portocala si bucatele de ciocolata neagra. Dulci si amarui in acelasi timp, parfumati si fragezi, acesti biscuiti frantuzesti sunt deliciosi si foarte usor de pregatit. Iar pe masura ce stau devin si mai fragezi, topindu-se in gura si asaltand papilele gustative cu valuri de arome. Sa va mai spun ca invitatii au fost mai mult decat incantati de ei?

Pentru reusita biscuitilor, pe langa untul de buna calitate si cu un continut ridicat de grasime (80-82% grasime), aveti nevoie si de o ciocolata neagra buna. Asa cum am mai spus si cu alte ocazii, ciocolata belgiana pe care o puteti gasi in Mega Image are un bun raport calitate-pret. Si un ultim pont: inainte de a marunti ciocolata (cu un cutit sau, pentru rapiditate, cu tocatorul blenderului), tineti-o in frigider pentru macar o ora. In acest fel, se va inmuia un pic mai greu, dandu-va timpul necesar maruntirii si inglobarii in aluat.

La fel ca la celelalte retete de biscuiti prezentate in ultimele zile, ajustati cantitatile (dat fiind ca eu am pregatit biscuiti pentru multi invitati). Din cantitatile de mai jos mi-au iesit circa 115 biscuiti, asa ca nu ar fi rau sa injumatatiti ingredientele.

Ingrediente:
– faina de grau 400 g
– faina de porumb (maizena) 120 g
– praf de copt 4 lingurite
– zahar pudra 200 g
– zahar vanilinat 2 pliculete
– coaja de la 2 portocale mari (sau 3 portocale mici)
– oua 2 buc.
– unt (80-82% grasime) 250 g !!! la temperatura camerei
– ciocolata neagra 200 g

Reteta de biscuiti fragezi cu portocala si ciocolata neagra

Cerneti, intr-un castron, faina de grau. Amestecati-o cu faina de porumb, praful de copt, zaharul pudra si zaharul vanilinat. Spalati bine portocalele, stergeti-le de apa si radeti-le coaja peste amestecul de faina si zahar. Omogenizati. Puneti untul bucatele (repet, adus la temperatura camerei!) si framantati cu degetele, pana cand obtineti ca niste firimituri. Puneti ouale, pe rand, framantand in continuare. La final, ar trebui sa aveti un aluat omogen si nelipicios, potrivit ca fermitate si cu o textura fina. Inglobati rapid (adica, fara sa framantati prea mult) ciocolata neagra maruntita. Daca o tocati cu blenderul, aveti grija sa ramana si bucati mai marisoare!

Reteta de biscuiti fragezi cu portocala si ciocolata neagraReteta de biscuiti fragezi cu portocala si ciocolata neagra

Impartiti aluatul in patru parti (sau in doua, daca pregatiti jumatate din cantitati). Puneti aluat pe cate o folie alimentara si modelati sub forma unui sul nu prea gros. Tesiti aluatul uniform (adica, sulul sa nu fie rotund ci, sa spunem, ca la salamul sasesc). Infasurati fiecare sul in folie si bagati sulurile in frigider pentru cel putin o ora. Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius, scoateti pe rand cate un sul, indepartati folia si taiati felii de un centimetru grosime. Asezati feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Reteta de biscuiti fragezi cu portocala si ciocolata neagraReteta de biscuiti fragezi cu portocala si ciocolata neagra

Lasati biscuitii cam 15-20 de minute sau pana cand se intaresc usor la suprafata, iar marginile incep sa prinda culoare. Scoateti biscuitii din tava doar cand s-au racit complet.

Reteta de biscuiti fragezi cu portocala si ciocolata neagra

Calorii: 490 kcal / 100 g sau 51 kcal / buc.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11