Cuburi crocante cu crema de branza, ardei copt si jambon

Straturile rumene si crocante de foietaj sunt completate perfect de valul cremos de branza si ardei copt, iar jambonul “Padurea neagra”, cu aroma sa de fum si condimente, confera consistenta necesara si un plus de gust. Este vorba de un aperitiv foarte usor de facut, excelent pentru o petrecere cu prietenii, dar si pentru o masa mai pretentioasa. Si mai prezinta un avantaj: poate fi pregatit in avans in proportie de 99% (coacem cuburile de foietaj, pregatim pasta de branza si ardei copt si taiem jambonul), urmand ca la momentul servirii doar sa asamblam rapid cuburile.

In cazul in care nu ati pus ardei copti pentru iarna, aveti doua variante: fie cumparati ardei deja copti (la borcan sau “varsati”), fie luati unul-doi ardei capia cruzi si ii coaceti pe o tabla. Daca folositi ardei copti cumparati, asigurati-va inainte ca nu sunt foarte acri (eventual ii clatiti un pic cu apa si nu mai puneti sucul de lamaie). Important mai este si ce tip de crema de branza folositi: aveti nevoie de una care sa nu fie acra si nici apoasa.

Ingrediente (pentru 4 portii):
– aluat foietaj 350 g
– crema de branza 125 g
– ardei copt 70 g
– ceapa verde 2-3 fire (12 g)
– jambon Padurea Neagra 100 g
– ou 1 buc.
– suc de lamaie 1 lingura
– sare, piper

Cuburi de foietaj cu crema de branza, ardei copt si jambon

Incingeti cuptorul la 220 grade Celsius. Tapetati o tava cu hartie de copt. Intindeti foaia de aluat foietaj. Aveti grija sa fie destul de groasa (minimum 0,5 cm grosime)! Taiati patrate cu latura de 5 cm daca vreti sa serviti cuburile la o masa tip bufet, sau de 10 cm, pentru o masa “asezata”. Asezati patratele in tava si ungeti-le cu ou batut. Bagati tava in cuptor si coaceti cam 15 minute sau pana cand patratele, frumos umflate, capata o tenta aurie. Lasati-le sa se raceasca. Intre timp, puneti intr-un castron crema de branza, ceapa verde si ardeiul copt.

Cuburi de foietaj cu crema de branza, ardei copt si jambonCuburi de foietaj cu crema de branza, ardei copt si jambon

Pasati cu blenderul pana cand obtineti o crema omogena. Potriviti-o de sare si de piper. Gustati si potriviti gradul de acreala, punand un pic de suc de lamaie. Cu un cutit foarte bine ascutit, taiati in doua, pe orizontala, cubul de foietaj. Pe baza, puneti crema de branza cu ardei copt, apoi o felie de jambon. Asezati deasupra capacul de aluat.

Cuburi de foietaj cu crema de branza, ardei copt si jambonCuburi de foietaj cu crema de branza, ardei copt si jambon

Serviti cuburile imediat dupa asamblare (daca le lasati prea mult timp, foietajul se va inmuia).

Cuburi de foietaj cu crema de branza, ardei copt si jambon

Calorii: 320 kcal / 100 g (sau 490 kcal / portia).

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11