Gratin de paste cu carne tocata de vita si Gouda

Va propun, in cele ce urmeaza, o reteta perfecta pentru o cina in timpul saptamanii. Se face usor si destul de rapid, nu necesita ingrediente dificil de gasit, este satioasa, dar nu grea. E vorba de paste alternate cu carne de vita parfumata cu rozmarin, imbracate in felii de branza Gouda si gratinate in stil frantuzesc. In functie de preferinte, puteti pune, pe langa rosii, si alte legume, precum ardei gras, dovlecel sau morcov. De asemenea, puteti inlocui rozmarinul cu oregano, daca doriti sa “virati” preparatul spre bucataria italiana. Cat despre pastele folosite, eu am pus tagliatelle, dar merg si niste fusilli.

Puteti pregati gratinul in vase individuale sau puteti folosi un vas mai mare de Jena, din care sa “extrageti” portiile cu ajutorul unei palete. Gratinul poate fi reincalzit a doua zi, dar este mai bun (mai suculent) imediat cum l-ati pregatit.

Ingrediente (pentru 4 portii):
– tagliatelle 200 g
– ceapa 1 buc. mare (100 g)
– kaizer 100 g
– carne tocata de vita 250 g
– rosii 200 g
– lapte 250 ml
– oua 2 buc.
– unt 20 g
– Gouda felii 150 g
– ulei de masline 1 lingura
– patrunjel (uscat, in cazul meu) 1 lingura
– rozmarin (tot uscat) 1 lingura
– sare, piper

Gratin de paste cu carne tocata de vita si Gouda

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Puneti mai multa apa la fiert, cu un pic de sare, intr-o oala. Cand clocoteste, puneti pastele si fierbeti-le timpul indicat de producator. Intre timp, incingeti intr-o tigaie uleiul si jumatate din cantitatea de unt. Caliti un pic ceapa (taiata marunt) si adugati kaizerul (cubulete mici). Puneti carnea de vita, amestecati bine, bine, avand grija sa separati, cu o lingura sau o spatula, bucatelele de carne. Puneti o cana de apa fierbinte si lasati sa fiarba, la foc mic, 5-7 minute. Amestecati din cand in cand si, daca este cazul, mai puneti un pic de apa. In final, carnea cu ceapa si afumatura nu trebuie sa fie “seaca”, ci suculenta. Puneti verdeturile uscate (patrunjelul si rozmarinul), un pic de sare si de piper, amestecati si opriti focul.

Gratin de paste cu carne tocata de vita si GoudaGratin de paste cu carne tocata de vita si Gouda

Scurgeti pastele fierte. Ungeti cu untul ramas patru vase mici de gratin. Distribuiti in ele jumatate din cantitatea de paste. Acoperiti cu carne suculenta, felii de rosii si restul de paste. Intr-un castronel, bateti ouale cu laptele. Puneti un pic de sare si de piper si impartiti amestecul in cele patru vase. Acoperiti cu felii de Gouda si bagati in cuptorul incins pentru 20-25 de minute.

Gratin de paste cu carne tocata de vita si GoudaGratin de paste cu carne tocata de vita si Gouda

Lasati gratinul sa “respire” un pic inainte de a-l servi la masa.

Gratin de paste cu carne tocata de vita si Gouda

Calorii: 225 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Gratin de paste cu carne tocata de vita si Gouda”

  1. Iulia says:

    Asta va fi reteta de diseara pentru bebelina si sot!!! Sa speram ca va fi super!!

  2. Iulia says:

    Succes total. Bebelina a mancat o imensa farfuroaie si a fost incantata. Sotul la fel. Esti un inger si am dat reteta si la alte mame englezoaice cu bebei mofturosi! Multumiri!!!!!!!!

  3. Dino says:

    Cu multa placere, draga mea. Ma bucur foarte, foarte mult ca a fost pe gustul tuturor :). Te pup!

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11