O salata cu parfum de toamna, savuroasa si sanatoasa, perfecta pentru un pranz rapid in pauza de masa de la serviciu sau pentru o cina tarzie. Plina de vitamine, aceasta salata imbie si prin combinatia de culori, iar plusul de gust este dat de legumele coapte incet in cuptor. Puteti adauga la legumele folosite de mine si altele, in special ardei gras de diferite culori. Cat despre paste, eu am folosit fundite, dar merg si fusilli, si orzo (pastele acelea care seamana cu niste boabe de orez mai mari).
Reteta este inspirata din revista BBC Good Food.
Ingrediente:
– dovlecel 450 g
– rosii cherry 350 g
– ceapa rosie 1 buc. mare (150 g)
– paste 300 g
– branza feta 180 g
– ulei de masline 60 ml
– sare, piper
Incingeti cuptorul la 180 de grade Celsius. Puneti, intr-o cratita ce poate fi bagata in cuptor, ceapa taiata feliute, rosiile cherry injumatatite si dovlecelul taiat bucatele. Asezonati cu sare si cu piper, stropiti cu uleiul de masline, amestecati si bagati in cuptor. Lasati circa 20 de minute, amestecand din cand in cand. La finalul timpului, legumele ar trebui sa fie inmuiate, dar nu foarte tare.
Puneti apa la fiert intr-o oala. Adaugati putina sare si, cand clocoteste apa, puneti pastele. Lasati-le timpul indicat de producator, scurgeti-le si puneti-le intr-un castron. Rasturnati peste ele legumele coapte. Adaugati branza feta taiata in bucati si amestecati usor.
Potriviti salata de sare si piper. Este foarte buna calduta, dar si rece.
Calorii: 138 kcal / 100 g.