“Briose” cu spanac si branza Cedar

V-am mai povestit de vesnica mea “problema” referitoare la utilizarea albusurilor care-mi raman tot timpul de la inghetata sau alte bunatati dulci, inclusiv torturi. Daca nu puteti sa le folositi imediat, puteti pastra foarte bine albusurile in congelator, in cutii ermetice, cu etichete pe care sa treceti nu doar numarul albusurilor sau greutatea lor, ci si data la care au fost congelate. Bine, ca orice lucru congelat, nu va imaginati ca tin o vesnicie, dar cateva saptamani merge. De data aceasta, am folosit albusurile pentru prepararea unor “briose” sanatoase si delicioase.

Este vorba, de fapt, de o omleta facuta din doua oua intregi si sase albusuri, in care am pus ce am mai gasit prin frigider si congelator. As fi putut, asadar, sa numesc rezultatul foarte bine si mini-frittata, dar folosind o forma de briose am preferat varianta asta. Pot sa va spun ca a iesit o omleta-frittata delicioasa si, mai ales, sanatoasa.

Ingrediente pentru 8 “briose”:
– albusuri 6 buc.
– oua 2 buc.
– ceapa rosie 1 buc. (80 g)
– branza Cedar 80 g
– spanac 90 g
– rosii cherry 100 g
– parmezan ras 20 g
– ulei de masline 1 lingura
– oregano 0,5 lingurita
– sare, piper

"Briose" cu spanac si branza Cedar

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Incingeti lingura de ulei de masline, intr-o tigaie nonaderenta, si caliti un pic ceapa, taiata feliute. Cand ceapa s-a inmuiat, puneti spanacul (al meu a fost congelat si l-am pus ca atare, fara sa-l decongelez). Amestecati bine si lasati, la foc mic, circa 5 minute.

"Briose" cu spanac si branza Cedar"Briose" cu spanac si branza Cedar

Bateti cele doua oua intregi si albusurile cu un pic de sare si de piper. Puneti pe fundul fiecarei “adancituri” un pic de spanac si ceapa.

"Briose" cu spanac si branza Cedar"Briose" cu spanac si branza Cedar

Adaugati un pic de oua batute, cate doua cubulete de branza Cedar, cate o rosie cherry taiata in jumatate, un strop de oregano, iar un pic de spanac, un pic de branza Cedar si un pic de oregano. Completati cu oua batute, iar deasupra puneti parmezanul ras. Cu totul, ar trebui ca fie forma sa fie umpluta cam 80%, pentru ca “briosele” vor creste in cuptor.

"Briose" cu spanac si branza Cedar"Briose" cu spanac si branza Cedar

Bagati forma in cuptorul incins si lasati circa 40 de minute. Verificati din cand in cand sa nu se rumeneasca prea tare. “Briosele” sunt gata cand, introducand o scobitoare, acesta iese curata.

"Briose" cu spanac si branza Cedar"Briose" cu spanac si branza Cedar

Serviti “briosele” calde, eventual cu paine prajita alaturi.

"Briose" cu spanac si branza Cedar

Calorii: 164 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to ““Briose” cu spanac si branza Cedar”

  1. Ana says:

    ce frumoase forme de briose ai 🙂

  2. Dino says:

    Multumesc mult, Ana. Sunt intr-adevar dragute, dar mai ales sunt foarte bune. Se fac briosele foarte bine in ele si se curata foarte, foarte usor.

  3. […] oua ochiuri cu ceapa si branza cedar. Au fost bune. Surprinzator de bune avand in vedere faptul ca eu cam stramb din nas la branza […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11