Tagliolini cu sunca afumata, smantana si ceapa

Este o varianta mai simpla si mai dietetica a pastelor “ala Papalina” (paste al caror sos a fost creat special, intr-un restaurant din Roma, pentru Cardinalul Pacelli, cel care avea sa devina Papa Pius XII – 1939-1958).

Fata de pastele “ala Papalina”, varianta de fata are un gust mai pronuntat de ceapa (deoarece nu este calita). Ceea ce nu impiedica aceste paste cu sunca si ceapa sa fie o solutie rapida si gustoasa pentru cina.

Ingrediente:

– tagliolini proaspete 300 g
– o ceapa, taiata marunt (105 g)
– sunca Praga afumata, taiata fasiute 350 g
– smantana pentru gatit (15% grasime) 300 ml
– sare, piper

Tagliolinii (merg insa si alte paste) se pun la fiert, in apa clocotind, cu putina sare. Se fierb conform instructiunilor scrise pe punga. Atentie! Pastele proaspete fierb mult mai repede decat cele uscate. Intr-o tigaie nonaderenta, se pun smantana, ceapa si sunca. Se amesteca bine si se asezoneaza cu sare si piper. Se lasa doar cateva minute pe foc, dupa care se pun pastele fierte.

Se amesteca cu grija si se servesc calde, eventual cu parmezan ras presarat pe deasupra.

Calorii: 165 calorii/100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Tagliolini cu sunca afumata, smantana si ceapa”

  1. Iulia says:

    Asta e urmatoarea reteta. Suntem fani ai pastelor,

  2. Dino says:

    Super. Iti recomand insa cu multa caldura sa cauti paste proaspete. Sunt mai gustoase decat cele uscate, la cutie. Si, bineinteles, un parmezan de buna calitate :).

  3. tyna says:

    o sa incerc si eu reteta asta ca imi ploua in gura deja

  4. Dino says:

    Iti recomand reteta cu multa caldura. Este simpla, dar foooarte buna :). Si te invit sa incerci si alte retete de paste de pe blog…

  5. […] revenind la reteta de astazi, spaghetele pe care vi le propun seamana, intr-o oarecare masura, cu Pastele cu sunca afumata, smantana si ceapa. Diferenta consta, pe de o parte, in inlocuirea suncii afumate cu kaizer, iar pe de alta parte, […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11