Pasta de curry galben are la baza un amestec de ierburi si condimente thailandeze si indiene (in special turmeric, care da de altfel culoarea galbena).
Fata de “suratele” sale – curry verde si curry rosu – curry-ul galben este mai picant, are o aroma mai pronuntata de coriandru, o “adiere” de scortisoara si de coaja de nucsoara. Este singurul curry care nu contine pasta de creveti.
Ingrediente:
– pasta curry galben 100 g
– ulei arahide 2 linguri (30 ml)
– lapte cocos 750 ml
– piept pui fara piele, dezosat, taiat fasiute 800 g
– cartofi, taiati cubulete 450 g
– ceapa, taiata fideluta 140 g
– zahar brun 3 linguri (35 g)
– apa 300 ml
Se pun in wok uleiul si pasta de curry (Daca nu va plac preparatele foarte aromate, puteti folosi doar jumatate din cantitatea de pasta de curry galben!) Se prajesc un pic si se adauga 500 ml din laptele de cocos. Cand incepe sa clocoteasca se pune puiul si restul de lapte de cocos.
Se lasa sa dea cateva clocote si se adauga cartofii, ceapa si apa. Se lasa sa fiarba la foc potrivit pana legumele si carnea sunt patrunse. Se adauga zaharul si se mai lasa sa fiarba putin.
Se poate garnisi cu frunze de busuioc proaspat si servi cu orez thailandez (jasmine).
Calorii: 126,4 kcal / 100 g (fara orez)
Imi ploo in gura… daca s-ar putea si gusta…
Hehe… poate aranjam cu Gurmandino sa organizeze si degustari 🙂
gurmandino ai fost in multe tari de ce nu postezi imaginele din toate tarile vizitate ? spune-ne ce reprezinta imaginelele din bali?
Hehe… Promit sa postez imagini din toate tarile – si cu explicatiile de rigoare – imediat cum am un pic de timp 🙂
Dino, spune-mi de unde sa iau ingredientele ptr aceste minunate retete, ca farfuria stiu de unde o ai 🙂
Cu exceptia pastei de curry galben, le gasesti pe toate, incepand cu uleiul de arahide in Carrefour si laptele de cocos in Mega Image. Cat despre pasta de curry galben, se poate face in casa, se poate comanda pe net sau se poate lua de afara prin intermediul unui prieten. 😛 Ofer o mana de ajutor la nevoie 🙂
Update: Au adus pasta de curry galben in Mega Image 🙂
nino!Cand deschizi afacerea?Eu si copilul(finul)ne oferim distribuitori.
In curand 😀 Punem acum la punct ultimele detalii.
[…] fapt ca printre primele retete postate pe acest blog, in mai 2010, s-au aflat doua curry-uri: Curry galben de pui si Curry rosu de vita. Astazi va propun tot un curry, rosu, de pui cu muguri de fasole, ardei gras […]