Mancare de fasole galbena cu rosii

Va spuneam acum cateva zile, cand am vorbit de Salata de fasole galbena cu usturoi, ca am pregatit si o mancarica de fasole galbena, cu putina ceapa si cateva rosii. Am preferat aceasta varianta – celei cu sos alb, cu smantana – pentru a obtine o mancarica mai usoara. Cat despre “procesul de fabricatie”, este la fel de banal ca la salata sus-mentionata. Nu necesita eu stiu ce talente culinare, doar sa fie respectata ordinea etapelor. Iar de durat, cel mai mult ia curatarea si fierberea pastailor, ca restul se face in doi timpi si trei miscari.

Puteti face mancarica si cu fasole verde, daca preferati. Cum puteti sa-i puneti si un pic de usturoi. O puteti consuma ca atare, simpla, doar cu o felie de paine alaturi, sau pe post de garnitura, langa o friptura la gratar.

Ingrediente (pentru 4 portii):
– fasole galbena 600 g
– ceapa alba 1 buc. (110 g)
– rosii 2 buc. (320 g)
– faina sau amidon 1 lingurita rasa
– patrunjel & marar 2 linguri
– ulei 1 lingura
– sare

Mancare de fasole galbena cu rosii

Puneti mai multa apa la fiert, intr-o oala, cu putina sare. Intre timp, curatati pastaile de fasole: rupeti capetele, indepartati eventualele ate si, daca este cazul, rupeti pastaile in doua. Spalati bine fasolea si, cand apa clocoteste, puneti-o la fiert. Lasati cam 20 de minute, pana cand pastaile s-au inmuiat. Scurgeti-le de apa. Intr-o cratita, incingeti uleiul si caliti ceapa, taiata felii. Cand ceapa a devenit translucida, puneti faina sau amidonul. Amestecati astfel incat faina sa inglobeze toata grasimea. Mai lasati un pic sa se “prajeasca” faina (fara a se rumeni) si stingeti cu apa fierbinte (cam o cana). Adaugati rosiile, taiate bucati. Lasati cateva minute si puneti fasolea fiarta si scursa. Amestecati usor si potriviti consistenta (daca este nevoie mai puneti un pic de apa fierbinte, avand insa grija ca mancarea sa fie destul de scazuta). Puneti si verdeata, potriviti de sare, mai lasati sa dea cateva clocote si opriti.

Mancare de fasole galbena cu rosiiMancare de fasole galbena cu rosii

Serviti mancarea calda, eventual langa o friptura de pui sau de porc, la gratar.

Mancare de fasole galbena cu rosii

Calorii: 51 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Mancare de fasole galbena cu rosii”

  1. LUIZA says:

    Hello ! Am executat reteta iar astazi am mancat la serviciu o delicioasa mancarica de vara ….Merci pt.reteta, te urmaresc in continuare. Sa ia spor, Cu drag, Luiza

  2. Dino says:

    Cu multa placere, Luiza. Ma bucur ca ti-a fost pe plac mancarica de fasole :). Te mai astept, cu drag, pe blog!

  3. any says:

    gustoasa

  4. Dino says:

    da, da… plus usor de facut, plus rapida 🙂

  5. […] si busuioc • Tocanita picanta de vinete cu menta • Salata de fasole galbena cu usturoi • Mancare de fasole galbena cu rosii • Salata de vinete cu rosii • Zacusca de vinete si gogosari • Salata de rosii cu usturoi • […]

  6. Geta says:

    Foarte bune si gustoase, si eu pun un pic de usturoi.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11