Chiar daca pe mine nu ma deranjeaza caldura, ba chiar imi place :), stiu ca sunt destui oameni care suporta cu greu temperaturile crescute. Iar ideea de a petrece, in aceste zile, ceva timp in bucatarie, pe langa aragaz sau cuptorul incins, le displace profund. Tocmai de aceea va propun o reteta foooarte usoara si rapida, cu timp minim de stat in bucatarie. Practic, nu trebuie decat sa “aruncati” ingredientele intr-un vas de Jena sau o tava, sa le bagati in cuptorul incins si, gata!, ati obtinut un preparat delicios si sanatos.
Iar ca bonus, felul poate fi consumat si rece, simplu sau cu o felie de paine alaturi (are garnitura inclusa, doar). In privinta ingredientelor, eu am folosit piepti de pui cu piele, dar fara os (i-am cumparat cu “de toate” si i-am dezosat acasa), dar puteti pune si ciocanele de pui sau pulpe intregi (va trebui atunci sa mariti un pic timpul de stat in cuptor, pentru a se patrunde bine). Cat priveste cantitatile, acestea sunt orientative, putand sa puneti mai mult dintr-o leguma preferata sau, din contra, sa o scoateti daca nu va place. Fara a mai lungi vorba, sa trecem la prezentarea “retetei”. E atat de “complicata” incat nici nu am avut ce etape intermediare sa pozez :).
Ingrediente (pentru 4 portii):
– piept de pui cu piele, fara os 4 jumatati (1,1 kg)
– ceapa rosie 2 buc. (180 g)
– ardei gras rosu 2 buc. (300 g)
– dovlecel 1 buc. (300 g)
– vanata 1 buc. (450 g)
– rosii 4 buc. (550 g)
– ulei de masline 4 linguri
– rozmarin 4-5 fire
– sare, piper
Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius. Curatati dovlecelul si vanata de coaja, iar ardeii, de cotor si seminte. Intr-un vas de Jena sau o tava mare, puneti toate legumele, taiate bucati. Puneti 3 linguri de ulei de masline, un pic de sare si de piper, “acele” de pe 2 fire de rozmarin. Amestecati bine, bine.
Asezati deasupra pieptii de pui (spalati si stersi cu un servet de hartie), stropiti cu restul de ulei de masline si presarati cu un pic de sare si de piper. Imprastiati peste legume si pui “acele” de rozmarin ramas si bagati in cuptor. Lasati 35-40 de minute, pana cand legumele s-au inmuiat, iar puiul s-a patruns si rumenit usor. Serviti cald sau rece, dupa preferinta.
Calorii: 119 kcal / 100 g.
Ce bine arata, un fel de Ratatouille cu pui 🙂
Exact. Un fel de Ratatouille, varianta simplificata. Trebuie sa incerc insa si Ratatouille a la Julia Child :).
Arata foarte bine bine. Sunt sigura ca gustul e unul extraordinar. Are si putine calorii. Ce poate fi mai bun?
Asa este, Alexandra. Este bun si cu putine calorii. Cat despre intrebare, cred ca sunt destui cei care ar raspunde “o ceafa de porc cu cartofi prajiti” :)).
Daca ma crezi sa nu dar asta gatesc saptamanal. Englezii adora reteta asta numai ca adauga pastarnac care iese delicios. Sa incerci cu albitura.
Ce tare… Englezii adora o reteta la origine frantuzeasca :)). Promit sa incerc si cu albitura!
Multumesc ca te-ai intalnit cu Andreea, cealalta prietena a mea. Incearca cu albitura e fenomenal. Si mai pun catei de usturoi. usturoi la cuptor de demential in reteta.
Cu placere, Iulia :). Am sa incerc si cu albitura si cu usturoi. Si mai am eu niste idei, dar dupa concediu am sa le pun in practica…
[…] – pui si legume la cuptor, plus-minus ceva ierburi si afumatura – aruncati o privire pe Pui cu vinete, ardei, rosii si rozmarin, Pui spaniol cu carnati chorizo si cartofi si Pui cu bacon si […]