Salata de cartofi noi cu piept de pui la gratar

Chiar daca vremea ne joaca feste in aceste zile, dam in continuare ciorbele fierbinti si mancarurile grele pe salate si fripturi la gratar, gustoase si usoare. Va propun, asadar, un “compromis” intre cele doua: o salata de legume cu piept de pui la gratar si maioneza light. Baza salatei o constituie cartofii noi, cu coaja subtire si o consistenta aparte, pe care-i insotim cu ceapa rosie, ardei capia copti, dar si cativa castraveti murati si o mana de cepe micute (ceapa perla) in otet, pentru a echilibra salata din punctul de vedere al acrelii. Iar pentru un plus de gust si de consistenta, punem in salata si cateva oua fierte tare, iar pe deasupra presaram, pentru mai multa prospetime, niste ceapa verde.

Aceasta salata va ofera si o solutie pentru folosirea bucatilor de pui la gratar care va raman dupa iesirile la iarba verde. In privinta maionezei, daca aveti mai mult timp va recomand reteta de AICI, daca nu, puteti merge pe o maioneza la borcan. Salata este perfecta pentru o cina tarzie sau un pranz rapid la serviciu.

Ingrediente:
– cartofi noi 1,1 kg
– piept de pui, fara oase si fara piele 500 g
– oua 5 buc.
– maioneza light 150 g
– ceapa rosie 100 g
– castraveti murati 100 g
– ceapa perla in otet 50 g
– ardei capia copt 100 g
– ceapa verde 30 g (pentru ornat)
– sare, piper

Salata de cartofi noi cu piept de pui la gratar

Spalati cartofii bine, bine si puneti-i la fiert (cu tot cu coaja). Tot la fiert, puneti si ouale. Coaceti ardeii capia pe gratar sau tabla si, cand s-au racit, decojiti-i. Tot pe gratar, rumeniti pieptul de pui, taiat in felii si dat cu sare si cu piper. Cand cartofii s-au fiert, scurgeti-i de apa si lasati-i sa se raceasca. Cand s-au racit, taiati-i cuburi si puneti-i intr-un castron mai mare. Adaugati ceapa rosie (taiata felii), castravetii murati (taiati cubulete), ardeii capia (curatati de seminte si cotor, taiati fasii), ceapa in otet si maioneza. Amestecati usor. Adaugati si pieptul de pui la gratar, taiat cubulete, si ouale fierte tare, curatate de coaja si taiate rondele. Amestecati si potriviti de sare si de piper.

Salata de cartofi noi cu piept de pui la gratarSalata de cartofi noi cu piept de pui la gratar

Serviti  salata rece, cu bucatele de cozi de ceapa verde pe deasupra.

Salata de cartofi noi cu piept de pui la gratar

Calorii: 118 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11