O fi de vina vremea asta ciudata sau cheful de concediu care se simte tot mai acut dar, de vreo cateva saptamani incoace, nu prea mai am tragere spre preparatele care necesita prea multa munca si prea mult timp petrecut in bucatarie. Prefer mancarurile mai lejere si mai usor de facut, iar bruschettele reprezinta, in acest caz, solutia perfecta. Se fac rapid si in combinatii practic fara numar. Prin urmare, pentru cina de ieri, am pregatit, pentru amandoi, niste bruschette delicioase cu branza de capra si ardei copt, iar pentru el, suplimentar, un bulz ardelenesc. Ma rog, adaptat la conditiile de apartament :D.
Revenind la bruschette, branza de capra este nu doar foarte gustoasa, ci si sanatoasa. Multi spun ca este chiar mai sanatoasa decat branza din lapte de vaca, avand calciu, fosfor si mai putine grasimi. In ceea ce priveste prepararea bruschettelor, mai ca nu am ce reteta sa va prezint. Atat de simplu este!
Ingrediente (pentru 2 portii):
– felii de paine integrala 8 buc.
– branza de capra 100 g (eu am folosit o branza cu ierburi)
– ardei capia copti 3 buc. (110 g)
– usturoi 1 catel
– busuioc proaspat 5-6 frunze
– ulei de masline extra virgin 2 linguri
– piper
Daca aveti deja copti ardeii capia, totul devine floare la ureche si se pregateste instant. Daca nu, puneti ardeii pe o tabla si, cand s-au copt pe toate partile, ii lasati sa se raceasca si ii decojiti. Tot pe tabla sau intr-o tigaie-gratar, prajiti feliile de paine. Le puteti lasa intregi sau, asemeni mie, le puteti decupa coaja cu ajutorul unui pahar cu gura mare. Odata prajite feliile de paine, frecati-le cu usturoi (taiati catelul pe lungime). Stropiti-le cu ulei de masline, asezati pe fiecare branza de capra, iar deasupra, fasii de ardei copt. Presarati busuioc proaspat tocat si un pic de piper proaspat rasnit si gata! Asta e tot! Mancati-le cat sunt inca caldute :).
Calorii: 280 kcal / 100 g (sau 129 kcal / buc.).
Daca e vb de bruschette si busuioc musai sa fie si cateva felii ornate cu rosii uscate in locul ardeilor copti. :)( nu stiu daca am zis bine uscate dar se gasesc la raionul de muraturi din Kaufland felurite feluri de rosii conservate in ulei , uscate , etc.)
Banuiesc ca te referi la rosiile uscate in soare. Sunt si in alte magazine mari :). Sunt foarte bune si, daca preferi, le poti folosi in locul ardeilor copti. Eu am preferat combinatia de branza de capra cu ardei copt si busuioc, dar fiecare poate ajusta reteta dupa dorinta. De aceea si spuneam ca sunt infinite combinatii… A se citi ca la bruschette cu busuioc NU “e musai” sa fie rosii 😀 Decat daca ai in minte Bruschette con pomodoro, iar in acest caz este vorba de rosii proaspete, nu uscate in soare!