Curry de vita cu stafide si mere

Va “amenintam” ieri cu un preparat picant tare, atat de tare incat are nevoie de o “salata-pompier” alaturi. Ei bine, este vorba de o combinatie fabuloasa de arome, care-si trage numele de la amestecul de condimente de inspiratie indiana: curry. Cu riscul de a comite un sacrilegiu, eu am pus carne de vita in preparat, pentru ca mi s-a parut ca are o consistenta mult mai potrivita decat carnea de pui. Daca vreti insa sa aveti un preparat cu adevarat indian, puneti carne de pui (piept, de preferinta). In rest, ce sa va mai spun? Doar ca stafidele dulci se combina de minune cu merele si rosiile acrisoare, in timp ce curry-ul, scortisoara si coriandrul se completeaza perfect.

Curry-ul este, de fapt, un amestec de condimente, printre care sofran indian (curcuma sau turmeric), schinduf, usturoi, chimen roman, cuisoare, nucsoara si ghimbir. In functie de proportiile folosite de firmele producatoare, amestecul este mai mult sau mai putin picant, drept pentru care va recomand sa puneti la inceput mai putin, gustati si, daca este nevoie, mai puneti un pic de curry.

Ingrediente:
– rasol de vita fara os 300 g
– ceapa 2 buc. (185 g)
– mere cretesti sau Starkinson 2 buc. mari sau 4 buc. mici (450 g)
– stafide 200 g
– rosii bucati 1 cutie (400 g)
– unt 50 g
– zahar brun 1 lingura
– curry 2 linguri (daca este din cel mai putin iute, 3 linguri)
– boia iute 1 lingura rasa
– ghimbir pudra 1 lingurita
– coriandru pisat 1 lingurita
– scortisoara 1/2 lingurita
– sofran indian (curcuma / turmeric) 1/2 lingurita
– supa de vita instant 250 ml

Curry de vita cu stafide si mere

Intr-un vas nonaderent, incingeti untul si puneti la calit ceapa taiata bucatele (nu e cazul sa va chinuiti sa fie foarte marunt pentru ca se va “topi” practic). Adaugati peste ceapa carnea de vita taiata cubulete. Amestecati din cand in cand si lasati-le sa devina aurii.

Curry de vita cu stafide si mereCurry de vita cu stafide si mere

Curatati merele de coaja, de seminte si de cotor. Taiati-le cubulete si puneti-le peste ceapa si carne. Amestecati bine. Lasati unul-doua minute, dupa care adaugati supa instant de vita (in 250 ml de apa clocotind dizolvati un cub).

Curry de vita cu stafide si mereCurry de vita cu stafide si mere

Puneti stafidele si amestecati bine. Lasati unul-doua minute si rasturnati si conserva de rosii bucati. Omogenizati bine. Dati drumul la cuptor, la 180 de grade Celsius.

Curry de vita cu stafide si mereCurry de vita cu stafide si mere

Puneti toate condimentele: curry-ul, boiaua iute, ghimbirul pudra, coriandrul rasnit, scortisoara si curcuma. Adaugati si zaharul si amestecati foarte bine. Opriti focul si bagati curry-ul in cuptor. Lasati-l circa 45 de minute.

Curry de vita cu stafide si mereCurry de vita cu stafide si mere

Serviti curry-ul de abia a doua zi (pentru ca aromele sa se contopeasca, iar stafidele sa se umfle cu sosul parfumat), pe un pat de orez fiert simplu si cu “salata-pompier” alaturi :).

Curry de vita cu stafide si mere

Calorii: 140 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11