“Infratita” cu tzatziki-ul, aceasta salata difera de preparatul grecesc prin aroma: usturoiul este inlocuit cu marar proaspat. De ce pompier? Pentru ca eu servesc aceasta salata alaturi de preparatele foarte picante, pentru a stinge un pic “flacarile” ce cuprind papilele. Este o salata deosebit de racoritoare, mai ales ca se serveste rece, de la frigider. Cum nu este la fel de pretentioasa ca tzatziki-ul, pun la aceasta salata nu doar iaurt scurs si gras, ci si alte tipuri de iaurt. In acest caz, are tendinta, ce-i drept, de a iesi un pic mai “apoasa”, dar compensez prin presarea cu mult elan a castravetilor.
Iar daca va intrebati de ce postez o reteta atat de simpla, sunt doua motive. In primul rand, NU consider ca pe un blog cu retete intra numai persoane pasionate de gatit, cu experienta considerabila, carora nu mai este nevoie sa le explici cum se face cutare preparat sau ce inseamna cutare procedeu. In al doilea rand, maine am sa va prezint o reteta picanta, picanta, alaturi de care e musai sa puneti aceasta salata racoritoare :D.
P.S. Reteta de tzatziki o gasiti AICI.
Ingrediente:
– castraveti 650 g
– crema de iaurt 800 g
– marar 1 legatura mica
– ulei de masline 1 lingura
– sare
Curatati castravetii de coaja si taiati-i betigase cu ajutorul unei razatoare (daca nu aveti o razatoare-minune, puteti taia castravetii feliute subtiri sau cubulete). Presarati sare peste ei, framantati-i putin si lasati-i la scurs, la rece, macar o ora. Scoateti-i din frigider si scurgeti-i bine, bine de apa (presand direct in strecuratoare sau luand cate putin in mana si strangand tare). Puneti castravetii scursi intr-un castron, iar peste ei puneti iaurtulĀ si mararul spalat si taiat marunt. Amestecati foarte bine, gustati si, daca e cazul, potriviti de sare.
Adaugati uleiul de masline si omogenizati. Bagati salata in frigider pana in momentul servirii.
Calorii: 86 kcal / 100 g.
[…] se contopeasca, iar stafidele sa se umfle cu sosul parfumat), pe un pat de orez fiert simplu si cu “salata-pompier” alaturi […]