Muschiulet de porc cu salvie, vin si suc de portocale

Chiar daca e considerat pe aceste plaiuri ca fiind “cea mai buna pasare”, porcul nu are prea mare cautare la noi in familie. Asa ca arareori cumpar carne de porc, de regula atunci cand se anunta musafiri pentru care o masa nu e masa daca nu contine si ceva porc sau atunci cand urmeaza sa pregatesc ceva cu amestec de carne tocata. De data aceasta, a fost insa un pic altfel: am regasit, rasfoind caietele cu retete, o combinatie interesanta de porc cu salvie, suc de portocale si vin. Totul asezat, spre perfectiune, pe un pat de morcovi mici sotati in unt.

Ingrediente:
– muschiulet de porc 500 g
– otet de vin alb 1 lingura
– vin alb sec 100 ml
– supa instant de vita 50 ml
– portocala 1 buc.
– sare, piper alb, boia de ardei iute
– salvie (daca gasiti proaspata cu atat mai bine)
– morocovi mici 500 g
– unt 40 g

Muschiulet de porc cu salvie, vin si suc de portocale

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Spalati muschiuletul de porc cu apa rece, uscati-l prin tamponare usoara cu un prosop de hartie si condimentati-l pe toate partile cu sare, piper alb si boia. Topiti jumatate din cantitatea de unt intr-o tigaie nonaderenta, la foc potrivit. Puneti muschiuletul de porc si rumeniti-l usor pe toate partile.

Muschiulet de porc cu salvie, vin si suc de portocaleMuschiulet de porc cu salvie, vin si suc de portocale

Mutati muschiuletul intr-un vas ce poate fi bagat la cuptor si adaugati-i vinul alb, supa instant de vita, otetul de vin, un pic de piper si salvia. Bagati-l la cuptor si lasati-l 30 de minute, avand grija sa puneti din cand in cand, cu lingura, sos peste friptura. Intre timp, intr-o tigaie topiti restul de unt. Puneti morcovii, amestecati usor, puneti 50 ml apa fierbinte, acoperiti si lasati sa fiarba inabusit, cu capacul pus, circa 25 de minute. Amestecati din cand in cand si verificati ca morcovii sa nu se inmoaie prea tare. Puneti putina sare si opriti focul. La expirarea celor 30 de minute de cand ati bagat friptura in cuptor, turnati peste muschiulet sucul de la jumatate de portocala. Mai lasati circa 10 minute si opriti cuptorul.

Muschiulet de porc cu salvie, vin si suc de portocaleMuschiulet de porc cu salvie, vin si suc de portocale

Scoateti muschiuletul pe un platou, taiati-l in felii mai groase si turnati peste el din sosul ramas. Inconjurati-l cu morcovii sotati si serviti imediat.

Muschiulet de porc cu salvie, vin si suc de portocale

Calorii: 130 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Muschiulet de porc cu salvie, vin si suc de portocale”

  1. […] Citeste articolul integral This entry was posted in Mancaruri si vin. Bookmark the permalink. ← Curcan cu sos de vin alb […]

  2. […] mai stresat de mult cu un concurs? Ei bine, m-am inscris intr-o noua competitie cu doua retete: Muschiulet de porc cu salvie, vin si suc de portocale si Caponata – “Salata” siciliana cu vinete. Prima este o reteta cu parfum […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11