
Dupa mai multe preparate condimentate si cu diferite tipuri de carne, m-am gandit ca merge ceva mai usor, cu multe legume pline de vitamine. Si pentru ca un preparat trebuie sa atraga prin aspect inainte de a ajunge sa-l gustam, am optat pentru un amestec de culori care sa desfete privirea.
Iar pentru a da un pic de “consistenta” preparatului, am adaugat si un pic de jambon. Cat sa confere un plus de savoare, fara a da insa un “atac” la numarul scazut de calorii al preparatului.
Ingrediente:
– mazare 800 g (congelata, in cazul meu)
– ardei gras rosu 1 buc.
– ardei gras galben 1 buc.
– ceapa rosie 2 buc. (250 g)
– jambon 300 g
– unt 25 g
– patrunjel verde 1 legatura
– sare, piper
Puneti apa la fiert intr-o cratita. Cand fierbe, adaugati un pic de sare si mazarea. Lasati-o circa 10 minute sa fiarba. Intre timp, topiti untul intr-o tigaie nonaderenta si caliti un pic jambonul taiat fasiute.
Puneti peste jambon ceapa taiata felii subtiri si lasati doua-trei minute, amestecand continuu. Adaugati mazarea fiarta si scursa de apa. Amestecati iar.
Taiati ardeii curatati si spalati in fasiute si puneti-i peste jambon, ceapa si mazare. Amestecati bine si puneti 100 ml de apa fierbinte (Daca doriti ca sosul sa fie un pic mai consistent, puneti 50 ml de apa si 50 ml de lapte condensat neindulcit). Dati focul incet si lasati sa fiarba inabusit circa 15 minute, verificand din cand in cand sa nu ramana fara sos. Potriviti de sare si de piper si adaugati patrunjelul taiat marunt.
Amestecati bine, luati de pe foc si serviti imediat, ca atare sau pe post de garnitura.
Calorii: 91 kcal / 100 g.
[…] de ulei) • Mancarica rapida de ciuperci (inlocuiti cele 50 g de unt cu trei linguri de ulei) • Platou de legume multicolore (inlocuiti untul cu ulei si eliminati jambonul) • Supa de usturoi – reteta frantuzeasca […]