Fasolea si gadget-ul fermecat

Concurs

Astazi, sunt in greva. Si in pana. Nu de idei, ci de… mijloace. Iar cum ideile neimpartasite sau nepuse in practica aproape ca dispar, am decis sa nu mai prestez nimic printre oale, cratiti si castroane pana cand nu mi se accepta o revendicare. Pai ce? Numai sindicalistii sa protesteze prin greve? NU, domne’.

Asadar, azi doar am sa va “tin de vorba”. Mai ales ca cineva mi-a reprosat ca prea “mitraliez” retete si nu las sa transpara si alte lucruri despre persoana din spatele blogului. Ma rog, poate mi-oi insusi la un moment dat si critica asta. Deocamdata, sunt in greva.

Si de vina este o pacatoasa de intrerupere de curent. Dar nu oricand, ci tocmai cand pregateam o fasole batuta. Si fix cand m-am apucat eu sa pasez cu blenderul boabele dolofane a picat curentul. Am asteptat rabdatoare sa-si “revina” si m-am intors la treaba. Surpriza insa: aparatul a refuzat sa mai porneasca. Hmmm… s-a ars! Dupa ce m-am racorit cu ceva cuvinte “frumoase” la adresa companiei de electricitate, m-am repezit la dulap si am scos sita, pornita sa rezolv “problema” asa cum faceau bunica si mama mea. Bun… Zis si facut. Si dai, si dai, si lupta, si dai… Nu stiu ce sa zic. Ori mi-am pierdut eu antrenamentul dobandit in copilarie, ori sita nu a fost cea mai potrivita, ori fasolea s-a incapatanat sa rada de mine. Important este ca toata operatiunea mi-a luat vreo ora si jumatate! Cand putea fi gata in maximum 5 minute x-(… Ca sa nu mai zic ca, apoi, m-a luat plansul de la taiat “muntele” de ceapa prin metoda traditionala.
Si, atunci, mi-am dat seama: cat suntem de tributari instrumentelor moderne. Gadget-urilor care fac viata mai usoara, mai precis. Am uitat sa mai taiem ceapa pe tocator si ne repezim la “minunea” din cutie. Am uitat si ce inseamna sa facem maioneza invartind in nestire si, eventual, luand-o de la capat din cauza unei singure clipe de neatentie, cand lingura a luat-o invers prin castron. Cum am uitat si ce inseamna sa facem prajituri doar cu lingura sau telul, fara deja banalul mixer.

Toate acestea inseamna insa progres si, implicit, mai putin timp petrecut in bucatarie. Plus ca, adeseori, cresc si sansele de reusita. Si cum nu am de gand sa ma intorc la invartitul cu lingura de lemn, i-am trasat sotului o misiune: sa cumpere un nou blender. Dar nu orice, ci unul care sa fie mai bun ori macar sa se compare cu cel decedat.

Moment in care a inceput pledoaria “la bara”… „Ok. Dar de ce ai nevoie de unul mobil, de mana?”. “Pai, e mai practic asa, ca nu trebuie sa mai pun mancarea in vasul special, ci pot folosi blenderul direct in oala”, am raspuns eu. “Bun. Si de ce trebuie sa aiba si dispozitiv de tocare?”, a continuat el. “Pai, ca sa nu te mai pun pe tine sa tai ceapa”, am parat eu. “Aha. Dar, tel e chiar musai sa aiba?”, nu s-a lasat el. “Da, pentru ca oricum e la pachet. Si vezi sa fie si unul puternic, ca sa nu-si dea duhul repede. Si, eventual, sa se si asorteze cu ce mai e prin bucatarie”, am continuat eu deja exasperata.

Moment in care a parut ca cedeaza si mi-a spus sa caut ce-mi place si sa-i dau un link de unde poate cumpara.

Asa am ajuns aici: ElectroFun

Iata si impricinatul care mi-a facut cu ochiul:

Mixer/Blender Moulinex

Este un mixer/blender Moulinex Hapto. E puternic (700 W), cu doua viteze, cu accesorii si, mai ales, e argintiu. Ce ziceti? Este o alegere buna, nu-i asa?

UPDATE: Ironia sortii! Daca nu mi s-ar fi stricat blenderul, as fi putut prepara ceva cu el si m-as fi inscris si eu cu niste poze noi si interesante in concursul “De-a bucatareala cu ElectroFun”! VEZI provocarea lansata:

Ti-a placut prezentarea blenderului? Ai si tu unul asemanator acasa? ElectroFun te provoaca sa trimiti poze cu preparatele pe care le poti realiza cu un produs asemanator (chiar daca nu este de la acelasi producator) si poti castiga vouchere de cumparaturi in valoare de 500 de lei! Pune-ti imaginatia si iscusinta la lucru! Se vor premia cele mai reusite, dar si simpatice preparate. Mai multe detalii gasesti aici:  http://www.electrofun.ro/bucatareala.

You can leave a response, or trackback from your own site.

18 Responses to “Fasolea si gadget-ul fermecat”

  1. Florica says:

    Interesant concursul. Ma si apuc sa pregatesc ceva. Chiar daca am blender, cu singuranta as putea cumpara ceva util cu voucherul castigat.

  2. Dino says:

    Mult succes, Florica! Si, nu uita, pozele cu preparatul sa fie cat mai ingenioase.

  3. Elena says:

    Si pana cand ma pot inscrie in concurs?

  4. Dino says:

    Inscrierile se pot face pana pe 16 martie, dupa care vor fi decisi castigatorii. Inscrierile vor fi facute pe pagina organizatorilor http://www.electrofun.ro/bucatareala. Sper sa rezolve rapid problemele cu formularul de inscriere 🙁

    UPDATE: S-a rezolvat problema! Spor la inscrieri si mult succes!

  5. Buna ! Am si eu o nelamurire, tot incerc s aincarc poza si imi apare mesajul incarcati o poza in foemat JPEG, si nu pricep de ce fiindca pozele sunt jpeg.Le-am si micsorat si tot acealasi rezultat . O seara placuta !

  6. Dino says:

    Buna, Violeta. Ar trebui sa mearga cu o poza in format jpeg de 800×600 dpi. Am inteles ca au mai intampinat probleme si alti concurenti, dar odata ce au micsorat poza a fost ok. Daca tot nu reusesti, am sa iau legatura cu cei de la Electrofun. O seara frumoasa si tie in continuare!

  7. Buna ! am incercat acum si cu 800*600 , am incercat si mai mica de atat , acelasi mesaj :”Format fisier invalid. Alegeti va rugam o imagine de tip JPEG. ”
    O sa te rog daca se poate sa iei legatura cu ei. Banuiesc ca sunt si altii care au patit la fel din moment ce sunt atat de putine poze in concurs Multumesc frumos. Weekend placut in continuare !

  8. Dino says:

    Chiar acum le scriu un mesaj. Sper sa rezolve rapid. Chiar nu inteleg ce se intampla 🙁

  9. Madalina Stanescu says:

    Poza nu mergea incarcata pentru ca nu era in formatul JPEG. Va rugam sa salvati poza in acest format si sa mai incercati o data sa va inscrieti.

  10. Dino says:

    Multumesc pentru raspuns organizatorilor. Violeta, sper sa reusesti :). O duminica frumoasa!

  11. Multumesc frumos pentru promptitudine, insa tocmai asta era problema, poza este in format JPEG si totusi nu poate fi incarcata. Am micsorat, am convertit si reconvertit tot asa. Pana pe 9 poate reusesc :d O zi buna !

  12. […] venit vremea sa va prezint “impricinata” de care pomeneam cand vorbeam de “Fasolea si gadget-ul fermecat“: fasole batuta cu muuuulta ceapa. Preparat traditional din bucataria romaneasca, gustoasa, […]

  13. Dino says:

    🙁 Imi pare rau ca tot nu reusesti… Daca poza este jpeg si tot iti da eroare, ai putea incerca cu un alt browser… Oricum, voi lua iar legatura cu organizatorii. O zi frumoasa si tie!

  14. Uite ca la alt browswer nu ma gandisem, mersi de sugestie, o sa incerc si asa. Daca nu, asta e, ghinionul meu, concursul asta nu ma vrea :))

  15. Evrika! asta era, oare cum de nu ma gandisem. Mozilla sa traiasca !Inca o data multumesc .

  16. Dino says:

    Ma bucur mult ca am putut, in cele din urma, sa fiu de ajutor :).

  17. Iulia says:

    Eu am o singura nelamurire… de ce nu ti-ai cumparat tu singura blender-ul? Barbatii nu stiu din astea 🙂

  18. Dino says:

    @ Iulia, trebuie si barbatii sa invete din astea, nu? :P. Pana la urma, s-a rezolvat totul cu bine :).

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11