Tocana de vita

Au trecut concediile si vacantele, ne-am intors cu totii la servicii, scoala, gradinita, etc. Si, ca de obicei, timpul este o marfa greu de gasit, nu? Asa ca suntem mereu in cautarea unor solutii de economisire a timpului, macar in bucatarie. Iar reteta de fata ne ajuta sa facem acest lucru, deoarece nu presupune multe si complicate etape, iar rezultatul este delicios. E vorba de binecunoscuta tocana, dar nu cu porc, cum se obisnuieste de regula pe la noi, ci cu vita. Lasate sa fiarba pe indelete, bucatelele de vita devin foarte fragede, iar sosul cu ceapa, usturoi si rosii, parfumat cu cimbru si, surpriza, un pic de pudra de curry, le invaluie apetisant. Puneti alaturi un pic de piure de cartofi si o salata verde si gata! Aveti un fel principal sanatos, gustos si satios!

Dat fiind ca este vorba de carne de vita, luati in considerare ca aveti nevoie de macar doua ore pentru ca aceasta sa devina frageda, prin fierbere la foc mic. Preparatul se serveste fierbinte, fie cu garnitura sugerata de mine, fie, pur si simplu, cu o felie de paine pe vatra. Ajustati cantitatile dupa dorinta.

Ingrediente (pentru 8 portii):
– carne de vita (pulpa sau rasol) 1,2 kg
– rosii 800 g
– ceapa 5 buc. medii (350 g)
– usturoi 4 catei mari (15 g)
– supa de vita 500 ml
– suc de rosii 250 ml
– curry pudra 1 1/2 lingura
– cimbru uscat 3/4 lingura rasa
– ulei de masline 3 linguri
– sare, piper

Reteta de Tocana de vita - mancare de vita cu ceapa, rosii si cimbru

Incingeti uleiul intr-o cratita nonaderenta si, pe foc mediu, rumeniti carnea de vita taiata cuburi. Adaugati ceapa, curatata si taiata bucatele. Lasati sa se caleasca un pic, dupa care turnati supa fierbinte. Puneti rosiile (taiate in jumatati sau sferturi, in functie de marime), usturoiul (trecut prin presa), curry-ul si cimbrul uscat. Amestecati, aduceti la punctul de fierbere, acoperiti cratita si, pe foc mic, lasati sa fiarba vreo 30 de minute. Adaugati sucul de rosii si mai lasati sa fiarba o ora – o ora si jumatate, avand grija sa amestecati din cand in cand si sa verificati sa nu scada sosul prea mult. Spre finalul timpului, potriviti mancarea de sare si de piper.

Reteta de Tocana de vita - mancare de vita cu ceapa, rosii si cimbruReteta de Tocana de vita - mancare de vita cu ceapa, rosii si cimbru

Serviti tocana fierbinte, cu garnitura aleasa.

Reteta de Tocana de vita - mancare de vita cu ceapa, rosii si cimbru

Calorii: 188 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11