Piscoturi cu mousse de ciocolata si sos de vanilie

Reteta Joseph Hadad - Piscoturi cu mousse de ciocolata, fructe proaspete si sos de vanilie

Inainte de a pleca in concediu, mi-am propus sa va indulcesc cu un desert de zile mari: piscoturi cu mousse de ciocolata si sos de vanilie, mangaiate de o boare de portocala si improspatate cu fructe. Desertul de fata poarta marca Joseph Hadad si il puteti pregati si voi, acasa, in bucataria proprie. Aveti nevoie doar de ingrediente de buna calitate, putina indemanare, ceva rabdare si muuulta pofta. Va garantez ca eforturile va vor fi rasplatite cu multe laude din partea celor ce vor degusta minunatul desert. Piscoturile crocante se imbina perfect cu moliciunea fina a mousse-ului, gustul amarui al ciocolatei negre intra in armonie cu aroma de portocala si fructele acrisoare, iar sosul de vanilie desavarseste ansamblul. Cum se putea altfel, dat fiind ca vorbim de un desert stil Hadad :)!

Ca observatie pur personala, am de gand, data viitoare, sa pregatesc piscoturile in casa. Nu ca nu ar fi bune si cele de cumparat (mai ales ca scapati de munca in plus), dar imi imaginez ca niste piscoturi crocante la exterior si fragede in interior ar reprezenta un plus pentru preparat. Si tot ca observatie post-factum, data viitoare dublez cantitatile la sosul de vanilie, pentru ca am constatat ca imi place sa pun mai mult decat sa pictez farfuria cu el :P.

Mai trebuie sa stiti ca, din cantitatile de mai jos, am obtinut 48 de sandwich-uri de piscot, ceea ce inseamna cam 16 portii (trei piscoturi la portie). Asadar, ajustati cantitatile dupa nevoi si dorinta. Reteta este preluata de AICI.

Ingrediente:
Pentru mousse-ul de ciocolata cu portocala:
– smantana neindulcita pentru frisca 400 ml !! foarte bine racita
– ciocolata neagra 500 g
– coaja de la o portocala
– oua intregi 2 buc.
– galbenusuri 3 buc.
– zahar tos 120 g

Pentru sosul de vanilie:
– lapte 500 ml
– galbenusuri 4 buc.
– zahar tos 80 g
– extract de vanilie 1 lingura / esenta de vanilie 1 fiola

+ piscoturi 96 buc.
+ cacao neagra 20 g
+ fructe proaspete – capsune, afine

Reteta Joseph Hadad - Piscoturi cu mousse de ciocolata, fructe proaspete si sos de vanilie

Pentru mousse-ul de ciocolata: bateti cele 2 oua intregi si cele 3 galbenusuri cu zaharul tos (120 g), pana obtineti o spuma galbuie si se topeste zaharul. Topiti ciocolata neagra, taiata bucati, in baie de abur. Intr-un castron inalt, puneti smantana foarte bine racita (minimum 6 ore tinuta la frigider) si mixati pana incepe sa se formeze frisca. Adaugati coaja rasa de la portocala, dupa care spuma de oua cu zahar. Amestecand incet, cu o spatula, puneti si ciocolata topita. Veti obtine o spuma densa si destul de batoasa. Bagati mousse-ul in frigider pana la momentul servirii (macar vreo 2 ore).

Reteta Joseph Hadad - Piscoturi cu mousse de ciocolata, fructe proaspete si sos de vanilieReteta Joseph Hadad - Piscoturi cu mousse de ciocolata, fructe proaspete si sos de vanilie

Pentru sosul de vanilie: mixati galbenusurile cu zaharul tos, iar intr-o cratita mai mica incalziti laptele. Daca folositi pastaie de vanilie in loc de extract sau esenta, aceasta trebuie pusa la infuzat in lapte (taiata pe lung, ii scoateti semintele si puneti in lapte si semintele, si pastaia)! Incet, puneti din laptele cald peste galbenusuri si, daca este cazul, extractul/esenta de vanilie. Transferati amestecul inapoi in cratita si, pe foc mic si amestecand continuu cu o lingura, lasati pana incepe sa se ingroase (daca treceti cu degetul pe dosul lingurii, ramane urma clara). Atentie, sa nu incalziti prea mult compozitia pentru ca se “taie” (se coaguleaza galbenusurile)! Lasati sosul sa se raceasca, dupa care bagati-l in frigider pana la momentul servirii. Cu spritul, puneti mousse de ciocolata pe jumatate din piscoturi, iar cealalta jumatate o puneti deasupra, formand niste “sandwich-uri”. Pudrati piscoturile sandwich cu cacao.

Reteta Joseph Hadad - Piscoturi cu mousse de ciocolata, fructe proaspete si sos de vanilieReteta Joseph Hadad - Piscoturi cu mousse de ciocolata, fructe proaspete si sos de vanilie

Pentru montarea desertului, fie folositi farfurii mari intinse, pe care desenati spirale din sos de vanilie si asamblati pe verticala cate trei piscoturi…

Reteta Joseph Hadad - Piscoturi cu mousse de ciocolata, fructe proaspete si sos de vanilie

…fie folositi farfurii usor adanci, in care sa puteti pune mai mult sos si sa stivuiti piscoturile. Oricum ar fi, completati desertul cu fructe proaspete, taiate felii sau jumatati ori lasate intregi.

Reteta Joseph Hadad - Piscoturi cu mousse de ciocolata, fructe proaspete si sos de vanilie

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11