Tot din categoria “2 in 1”, adica friptura si garnitura la un loc, face parte si reteta de astazi, de pulpe de pui la cuptor, pe pat de legume (cartofi, dovlecei si rosii cherry) si masline. Cu alte cuvinte, fara prea mare efort, obtinem un preparat gustos si sanatos, ideal pentru zilele cand nu avem prea mult timp de petrecut in bucatarie (eu, una, am parca, din pacate, din ce in ce mai multe zile de acest fel). Evident, puiul nostru cu legume merge foarte bine si pentru o masa cu multi invitati, putand fi pregatit in avans si doar incalzit in cuptor la momentul potrivit.
Eu am folosit pulpe inferioare de pui, dar merg si pulpe intregi sau piepti de pui dezosati. La fel de bine, puteti lua un pui intreg mai mare si il transati voi in bucati (pastrand spatele pentru o supa de pui, pe care sa o folositi ca baza la alte preparate).
Pentru variatiuni pe aceeasi tema – pui si legume la cuptor, plus-minus ceva ierburi si afumatura – aruncati o privire pe Pui cu vinete, ardei, rosii si rozmarin, Pui spaniol cu carnati chorizo si cartofi si Pui cu bacon si legume.
Ingrediente (pentru 6 portii):
– pulpe de pui inferioare 12 buc. (1,6 kg)
– cartofi 1 kg
– dovlecei 3 buc. medii (750 g)
– rosii cherry 300 g
– masline negre sau kalamata 200 g
– boia de ardei dulce 1 lingurita cu varf
– rozmarin uscat 1 lingurita rasa
– cimbru uscat 1 lingurita rasa
– ulei de masline 3 linguri
– sare, piper macinat
Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-o tava mare si adanca, puneti cartofii (curatati si taiati cuburi) si dovleceii (rondele). Presarati un praf de sare, putin piper macinat, ierburile uscate si 2 linguri de ulei. Amestecati bine. Peste legume, asezati pulpele de pui (spalate si sterse de apa), date cu un pic de sare si de piper macinat. Stropiti cu restul de ulei de masline (1 lingura) si presarati boiaua de ardei dulce. Bagati in cuptorul incins si lasati 30 de minute. Adaugati pe langa pui rosiile cherry si maslinele, dati cuptorul mai tare (cam 200 grade Celsius) lasati inca 10-15 minute.
Opriti focul si lasati preparatul “sa-si traga sufletul” vreo 10 minute inainte de a-l servi.
Calorii: 171 kcal / 100 g sau 768 kcal / portia.
O sa fac si eu, merge perfect !!!