Muschiulet de porc in crusta, cu legume, la cuptor

Reteta de friptura la cuptor: Muschiulet de porc in crusta, cu fenicul, rosii, dovlecei si praz

Porcul si feniculul merg bine impreuna, dupa cum am vazut si cu alte ocazii (vezi reteta de Muschi de porc cu arpagic si caise, respectiv de Rasol de porc la cuptor, cu ierburi si bere). Cum bine se intelege porcul si cu mustarul si cu rozmarinul si salvia. Iar daca mai punem si alte legume pe langa delicatii muschiuleti de porc in crusta, rezulta o minunatie de fel “2 in 1” cu putine calorii, adica o delicioasa friptura si o garnitura de legume sanatoasa, gustoasa si imbietoare prin colorit. Unde mai pui ca se face destul de usor, nu dureaza foarte mult si se preteaza pentru mesele cu multi invitati :).

Dupa cum cred ca se poate observa si din poze, muschiuletii de porc si-au pastrat suculenta si o seducatoare nuanta rozalie, fapt datorat, zic eu, crustei care i-a impiedicat sa se usuce. Acum, daca nu va imbie ideea crustei, puteti renunta la ea si faceti un amestec de mustar si unt, ca sa ungeti cu el muschiuletii, dupa primele 20 de minute de stat in cuptor. Totusi, v-as recomanda sa incercati si varianta crustei pentru ca este interesanta. Ce sa va mai spun? Ca v-as sfatui sa folositi zucchini in locul dovleceilor nostri (au alta fermitate) si ca reteta este inspirata dupa revista “Ioana – Secretele bucatariei”.

Ingrediente (pentru 8 portii):
– muschiuleti de porc 2 buc. (circa 1 kg)
– fenicul 2 buc. (450 g)
– dovlecei 2 buc. (500 g)
– rosii cherry 500 g
– praz 2 buc. (200 g)
– usturoi 4 catei (15 g)
– ceapa 1 buc. mare (165 g)
– capere 60 g
– rozmarin proaspat 3 fire
– supa de legume / carne 200 ml
– salvie proaspata 4-5 fire
– mustar cu boabe 70 g
– unt 20 g
– pesmet 30 g
– ou 1 buc.
– sare, piper

Reteta de friptura la cuptor: Muschiulet de porc in crusta, cu fenicul, rosii, dovlecei si praz

Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius. Intr-o tava mare, puneti rosiile cherry (intregi sau jumatati), dovleceii (felii), prazul (rondele), feniculul (fasii), ceapa (bucati), usturoiul (felii), rozmarinul si caperele. Se amesteca usor, adaugandu-se sare si piper macinat. Se toarna peste legume supa. Asezati muschiuletii, spalati, bine stersi de apa si dati cu un pic de sare si de piper macinat. Bagati in cuptorul incins si lasati 20 de minute. Intre timp, intr-un bol mic, omogenizati mustarul, untul topit si racit, oul, pesmetul si salvia tocata marunt. Scoateti tava si, cu o lingura, amestecati usor legumele de pe langa carne. Puneti compozitia cu mustar pe muschiuleti, presand usor (incercati sa o distribuiti mai uniform decat am facut-o eu :p).

Reteta de friptura la cuptor: Muschiulet de porc in crusta, cu fenicul, rosii, dovlecei si prazReteta de friptura la cuptor: Muschiulet de porc in crusta, cu fenicul, rosii, dovlecei si praz

Bagati inapoi tava in cuptor si mai lasati 15-20 de minute. Opriti focul si lasati friptura “sa-si traga sufletul” cam 10 minute, inainte de a o taia felii mai groase. Serviti cu felii de paine pe vatra.

Reteta de friptura la cuptor: Muschiulet de porc in crusta, cu fenicul, rosii, dovlecei si praz

Calorii: 97 kcal / 100 g sau 279 kcal / portia.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11