Chiar daca nu tin post, ma gandesc adesea la cei care fac acest lucru si vin astazi cu o reteta delicioasa si sanatoasa, perfecta pentru perioada postului Pastelui. Este o reteta, dupa cum sugereaza si numele, din Caraibe, care imbina intr-un mod reusit legume si fructe si ne induce o senzatie de bine, de relaxare, zburandu-ne gandul la zilele fierbinti ale verii, la plaje aurii si ape cristaline. Adica, la concediu :D. Iar daca nu pregatiti salata acum, in perioada postului, puneti-i oricum un semn de aducere aminte, pentru la vara, cand sunt piersicile si nectarinele in plin sezon, deoarece salata de fata merge de minune si langa o friptura (de porc sau pui) la gratar ori in tava.
Pentru ca aromele sa se imbine, trebuie sa lasati salata cel putin o ora in frigider dupa ce ati pregatit-o. Ma rog, “pregatit” suna mult prea complicat fata de realitate, caci saraca salata se face in doar cateva minute.
Ingrediente (pentru 4 portii):
– piersici sau nectarine 3 buc. medii (450 g)
– fasole rosie 1 cutie (circa 260 g dupa scurgere)
– porumb 1 cutie (circa 280 g dupa scurgere)
– tija de telina 1 buc. (50 g)
– usturoi 2 catei mari (10 g)
– suc de portocala 50 ml
– suc de lamaie verde 2 linguri
– miere 1 lingura (20 g)
– scortisoara un varf de lingurita
– boia de ardei dulce 1/2 lingurita
– cimbru uscat 1 lingurita rasa
– sare, piper macinat
Intr-un bol mic, amestecati sucul de portocala, sucul de lamaie, mierea, cimbrul uscat, boiaua, scortisoara, un pic de sare si de piper macinat. Intr-un bol mare, puneti nectarinele (bucatele), porumbul (spalat si scurs), fasolea rosie (spalata si scursa), tija de telina (bucatele) si usturoiul (trecut prin presa). Turnati dresingul si amestecati bine.
Lasati cel putin o ora in frigider inainte de a servi.
Calorii: 79 kcal / 100 g.