Bruschette cu avocado, rosii si busuioc

Reteta mediteraneana: Bruschette cu avocado, rosii si busuioc

Cu gandul la zilele inverzite si insorite ale primaverii, ce pareau atat de indepartate acum vreo doua-trei zile, am pregatit o gustare colorata si sanatoasa, tocmai buna pentru a-ti potoli foamea fara a petrece mult timp in bucatarie. Daca ne uitam in lista de ingrediente la avocado, rosii si ceapa rosie, vedem ca avem de-a face cu o “surata” a delicioasei salate-sos Guacamole, doar ca am dus combinatia spre zona mediteraneana, punandu-i cateva frunze proaspete de busuioc si servind-o pe felii prajite de bagheta. Evident, daca aveti la indemana, folositi cu incredere si ciabatta. Daca vreti sa pregatiti bruschette pentru o masa cu mai multi invitati, preparati dinainte amestecul de avocado si legume, asezonat cu tot ce trebuie, iar exact inainte de servire prajiti painea. Apoi, fie asezati voi melanjul pe felii, fie puneti salata intr-un bol si painea pe un platou si fiecare invitat se serveste dupa pofta.

Daca sunteti fan bruschette (eu, una, le ador), gasiti pe blog si alte propuneri: Bruschette cu prosciutto si mozzarella, Bruschette cu somon afumat si tzatziki, Bruschette cu mozzarella si rosii, Bruschette cu branza de capra si ardei copt, Bruschette cu rosii si busuioc sau Bruschette cu bob, menta si parmezan. Usor de facut, dar foarte, foarte bune!

Ingrediente (pentru 4-5 portii):
– avocado 2 buc.
– rosii 2 buc. medii (200 g)
– ceapa rosie 1/2 buc. (25 g)
– bagheta 1 buc. mare (circa 200 g)
– busuioc proaspat (10 frunze)
– ulei de masline extravirgin 1 lingura
– suc de lamaie (galbena sau verde) 1 lingura
– sare, piper macinat

Reteta mediteraneana: Bruschette cu avocado, rosii si busuioc

Intr-un bol, amestecati pulpa avocado-ului (taiata cubulete), cu rosiile (tot cubulete), ceapa rosie (taiata marunt), sucul de lamaie, busuiocul (taiat), un pic de sare si de piper. Bagati salata in frigider pentru 15-20 de minute, timp in care aromele ingredientelor se imbina.

Reteta mediteraneana: Bruschette cu avocado, rosii si busuioc

Prajiti feliile de paine (ies cam 14 felii) si stropiti-le cu ulei de masline extravirgin. Asezati deasupra amestecul de avocado si legume. Serviti imediat.

Reteta mediteraneana: Bruschette cu avocado, rosii si busuioc

Calorii: 182 kcal / 100 g sau 85 kcal / felia.

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Bruschette cu avocado, rosii si busuioc”

  1. Iulia says:

    Ma apuc sa fac asta in weekend.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11