Ragoût de porc à la Jamie Oliver

A trecut, din nou, ceva vreme de cand nu am mai apucat sa va tentez cu ceva delicios pe blog, insa voi incerca, in zilele ce urmeaza, sa recuperez. Nu de alta, dar de bucatarit am tot bucatarit si ar fi pacat sa nu va arat si voua rezultatele “muncii” :). Incep cu un ragoût de porc de la Jamie Oliver citire. Ei bine, chiar daca nu sunt fan porc, combinatia asta este senzationala! Porcul, taiat bucatele, rumenit usor, dupa care lasat sa fiarba pe indelete, la foc mic, peste doua ore, alaturi de niste legume, vin rosu si oregano, devine o bunatate, extraordinar de fraged si de gustos. Pont: Puneti langa legume si niste prune uscate (vreo 200 de grame), simple sau usor afumate! Ragoût-ul in varianta aceasta este si mai bun!

Acum, sa vorbim un pic si despre ragoût. Preparat ce presupune bucati de carne (pasare, porc, vanat sau peste) si legume, rumenite si apoi fierte incetisor, intr-un lichid aromatizat, ragoût isi trage numele de la verbul “ragoûter” (“a reface pofta”, intr-o traducere aproximativa) si nu trebuie confundat cu “ragù”, sosul pe care italienii il pregatesc, in diferite variante, pentru paste. Cat despre garnitura, puteti alege intre paste (spaghete sau ce va place voua), cartofi natur, orez fiert, piure de cartof sau, pur si simplu, o felie de paine pe vatra.

Ingrediente (pentru 4 portii):
– pulpa de porc 750 g
– praz 1 buc. (160 g)
– ardei gras rosu / ardei capia 1 buc. mare (230 g)
– morcov 2 buc. (115 g)
– vin rosu sec 80 ml
– otet din vin rosu 1 lingurita
– pasta de tomate 70 g
– oregano uscat 1 lingurita cu varf
– sucul de la 1/2 lamaie
– ulei de masline (pentru prajit) 4 linguri
– sare, piper macinat
+ patrunjel verde, pentru decor

Reteta porc: Ragoût de porc, cu vin rosu si legume, à la Jamie Oliver

Intr-un vas de fonta mai mare, incingeti 3 linguri de ulei si, pe foc mediu spre mare, rumeniti pulpa de porc, taiata cubulete. Din cand in cand, intoarceti cu o paleta bucatile, astfel incat sa se rumeneasca pe toate partile. Turnati vinul rosu si otetul si mai lasati cateva minute, timp in care lichidul scade la jumatate. Scoateti porcul si sosul intr-un vas mare. In aceeasi cratita de fonta, incingeti si ultima lingura de ulei. Puneti prazul (curatat, spalat, taiat rondele mai groase), morcovul (curatat, spalat, rondele), ardeiul (curatat, spalat si taiat bucati) si oregano. Amestecand des, lasati vreo 5 minute, dupa care puneti inapoi in oala porcul si sosul.

Reteta porc: Ragoût de porc, cu vin rosu si legume, à la Jamie OliverReteta porc: Ragoût de porc, cu vin rosu si legume, à la Jamie Oliver

Adaugati pasta de rosii si apa fierbinte, cat sa acopere aproape in intregime carnea si legumele. Amestecati iar, acoperiti vasul si, pe cel mai mic ochi al aragazului, lasati sa fiarba incetisor, vreo 2 ore. Aveti grija, din cand in cand, sa mai amestecati usor! La finalul celor 2 ore, luati capacul si mai lasati sa fiarba vreo 20-30 de minute. Daca puneti si prune uscate, dupa ce descoperiti vasul este momentul sa le “aruncati” in oala, taiate bucatele! La finalul timpului, adaugati sucul de lamaie, potriviti de sare si de piper si serviti, cu patrunjel verde deasupra, alaturi de garnitura aleasa.

Reteta porc: Ragoût de porc, cu vin rosu si legume, à la Jamie Oliver

Calorii: 171 kcal / 100 g sau 614 kcal / portia (fara garnitura!).

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Ragoût de porc à la Jamie Oliver”

  1. Adina says:

    Arata superb, trebuie sa-l incerc si eu.

  2. Catalin Dantes says:

    Foarte bun si sanatos.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11