Friptura de porc cu pere si branza albastra

Cu toata nebunia care a fost la serviciu in ultimele doua saptamani, plus vreo 20 si ceva de kilograme de biscuiti si mini-prajiturele pe care Dino Gurmandino a trebuit sa le pregateasca pentru un eveniment intins pe mai multe zile, nu a mai prea ramas mult timp de bucatarit acasa. Au avut prioritate, asadar, retetele care se pregatesc usor, fara etape multe si complicate. O astfel de reteta este cea de astazi, cu putine ingrediente, dar alese astfel incat sa se completeze perfect si sa rezulte un preparat gustos si satios, care sa reflecte spiritul toamnei: friptura de porc la cuptor, cu pere si branza albastra.

Daca mai gasiti pere jambon, folositi-le cu incredere in reteta, pentru ca au un gust si o aroma aparte. Daca nu, merg si alte soiuri cu pulpa ferma. Apoi, in privinta branzei cu mucegai nobil, puneti ce va place si dupa cat va tine buzunarul :P. Cat priveste carnea de porc, eu am pus acum niste felii de pulpa, batute un pic in prealabil, dar data viitoare am sa folosesc cotlete de porc, un pic grase si cu os, pentru ca sa ramana carnea ceva mai suculenta. O ultima precizare, reteta este adaptata dupa revista BBC Good Food.

Ingrediente (pentru 6 portii):
– cotlete porc 6 buc. mici (850 g)
– pere 6 buc. (950 g)
– ceapa 6 buc. medii (260 g)
– branza albastra 200 g
– rozmarin uscat 1 lingura rasa
– ulei 2 linguri
– sare, piper macinat

Reteta de friptura la cuptor - cotlete de porc cu pere si branza albastra

Incingeti cuptorul la 210 grade Celsius. Spalati perele, taiati-le in patru si indepartati codita si cotorul. Puneti-le intr-o tava, impreuna cu ceapa, curatata si taiata tot sferturi. Presarati rozmarinul uscat, un pic de sare si de piper macinat, turnati uleiul si amestecati usor. Asezati deasupra bucatile de carne, date cu un pic de sare si de piper. Bagati in cuptorul incins si lasati 15 minute, dupa care imprastiati branza, bucatele, printre carne, si bagati iar in cuptor, pentru 5-7 minute.

Reteta de friptura la cuptor - cotlete de porc cu pere si branza albastraReteta de friptura la cuptor - cotlete de porc cu pere si branza albastra

Opriti focul si lasati preparatul “sa respire” vreo 10 minute, inainte de a-l servi.

Reteta de friptura la cuptor - cotlete de porc cu pere si branza albastra

Calorii: 179 kcal / 100 g sau 487 kcal / portia.

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Friptura de porc cu pere si branza albastra”

  1. Nuti says:

    este a doua oara cand pregatim friptura asta si suntem la fel de incantati de ea ca prima data…recunosc ca este una dintre combinatiile reusite dintre carne si fructe…multumim pentru reteta!

  2. Dino says:

    @ Nuti, ma bucur ca v-a placut si ca ti-ai rapit cateva minute sa ne spui cum ti-a iesit. Toate cele bune si multa sanatate!

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11