Canapele cu pasta de masline, ardei copt si branza de capra

Reteta aperitiv rece - Canapele cu pasta de masline, ardei copt si branza de capra

Dupa cum am mai spus si cu alte ocazii, consider ca pot fi postate pe blog si idei, nu doar retete complexe si migaloase, cu multe ingrediente si numeroase etape. Nu de alta, dar ne-am aflat sigur cu totii, macar o data, in postura de a trebui sa pregatim ceva rapid, dar de efect. Iar “reteta” de astazi se incadreaza in aceasta categorie, fiind vorba de o gustare rece savuroasa si deloc banala, dar foarte simplu de pregatit. Eu am preparat canapelele pentru un bufet la o ocazie speciala si, sincer va zic, s-au bucurat de mare succes.

Daca o pregatiti pentru un eveniment, combinatia va avantajeaza si din perspectiva modului de preparare: inainte, chiar si cu 2-3 zile, faceti pasta de masline (tapenade) si pregatiti ardeiul (il coaceti, curatati si, eventual, chiar taiati cubulete). Inainte de sosirea invitatilor, doar “asamblati” canapelele, operatiune care nu ia mai mult de cateva minute. Gasiti pe blog reteta de Pasta de masline negre cu ansoa si capere, iar ca paine prajita, ori luati voi o bagheta, o taiati felii si o prajiti, ori cumparati rondele deja prajite (eu le-am luat din Mega Image). Si, musai, sa nu uitati busuiocul proaspat. Daca in tapenade mai merg si ierburi uscate, busuiocul trebuie sa fie proaspat, atat pentru efectul vizual, cat si pentru aroma si prospetime.

Ingrediente (pentru 4 portii):
– paine prajita 10 buc.
– pasta de masline 100 g
– ardei copt 1/2 buc. (30 g)
– branza de capra 40 g
– piper macinat
– busuioc proaspat

Reteta aperitiv rece - Canapele cu pasta de masline, ardei copt si branza de capra

Odata ce ati pregatit pasta de masline negre si ati copt ardeiul, “prepararea” este gata: puneti, cu lingurita, putina pasta, apoi o bucatica de ardei copt si o bucatica de branza de capra. Asezati deasupra o frunza de busuioc, rasniti un pic de piper si serviti! Atentie, daca asamblati tartinele cu mai mult de 30 de minute inainte de servire, painea se va inmuia!

Reteta aperitiv rece - Canapele cu pasta de masline, ardei copt si branza de capra

Calorii: 292 kcal / 100 g sau 48 kcal / buc.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11