Reteta de care va vorbesc astazi, apartinand insoritei Toscana, este pe cat de simpla, pe atat de savuroasa. Senzationala chiar, as indrazni sa spun. Necesita doar patru ingrediente (pe langa nelipsitele sare, piper, ulei), dar atat de bine se potrivesc puiul, vanata, rosiile si mozzarella incat ai impresia ca te afli in fata unui preparat mult mai elaborat. Iar daca asezam, la servire, o frunzulita – doua de busuioc proaspat, tabloul chiar ca e complet si perfect. Ce-i drept, combinatia vanata-mozzarella-rosii si-a dovedit eficienta si cu alte ocazii, gen Vinete gratinate cu parmezan (Parmigiana di Melanzane, ca sa sune ca intr-un meniu de restaurant cu pretentii :P).
Am vazut reteta pe Paprika Tv, in emisiunea “Retetele lumii”, acum multe luni si cat pe ce sa pierd insemnarea despre ea. Din fericire, am recuperat-o la fix, tocmai cand cumparasem din magazin niste vinete. M-am pus pe treaba (daca se poate spune asa, la cat de simpla este prepararea) si am obtinut, destul de rapid, o delicioasa cina. In emisiune, daca imi aduc bine aminte, puiul era servit cu niste paste si cateva bete de sparanghel. Eu nu m-am mai complicat si am devorat puiul cu o felie de paine pe vatra. Delicios!
Ingrediente (pentru 4 portii):
– piept de pui dezosat si fara piele 8 felii (500 g)
– vanata 8 felii (270 g)
– mozzarella 240 g
– rosii bucati 1 cutie (400 g)
– ulei de masline 4 linguri
– sare, piper macinat
+ busuioc proaspat pentru decor
Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Daca este cazul, feliati pieptul de pui, dati feliile cu un pic de sare si cu piper macinat. Intr-o tigaie, incingeti uleiul si, in transe, prajiti feliile de vanata (feliile ar trebui sa aiba grosimea cam de 1 cm). Daca vreti o varianta mai dietetica, puteti face vanata intr-o tigaie-gratar si doar sa pulverizati putin ulei peste felii. Luati un vas de Jena suficient de mare incat sa incapa cele 8 felii de vanata. Pulverizati un pic de ulei in vas, asezati feliile de pui (pliate, in jumatate). Puneti peste pui cate o felie de vanata, apoi rosii bucati. Deasupra asezati o bucata grosuta de mozzarella (sfat, este mai buna aia “minge”, in zer, decat la calup, varianta Delaco sau mai stiu eu de care).
Presarati un pic de sare si rasniti piper deasupra. Bagati in cuptorul incins si lasati vreo 25-30 de minute (puiul sa fie patruns, iar branza sa inceapa sa prinda un pic de culoare). Lasati sa “respire” vreo 10 minute, dupa care serviti puiul decorandu-l cu frunze de busuioc proaspat.
Calorii: 156 kcal / 100 g sau 498 kcal / portia.