Stir-fry legume picante

Reteta de garnitura de legume - Stir-fry de cartofi, fasole, ardei si porumb

Probabil, si voua vi s-a intamplat sa stati si sa va intrebati “Ce garnitura sa mai fac astazi?”. Mie, una, mi se intampla destul de des, la tot ce inseamna friptura la gratar, snitele sau friptura la cuptor. Orezul nu merge la orice, cartofii prajiti sunt gustosi, dar nu tocmai sanatosi, piureul de diferite legume este o varianta, dar la un moment dat te plictisesti si tot asa. Confruntandu-ma cu o asemenea “dilema”, mi-am adus aminte de un amestec de legume trase la tigaie pe care l-am gustat la un moment dat. Erau legume din acelea la punga, congelate, pe care le arunci in wok si sunt gata in cateva minute. Cand le pregatesti de la zero, dureaza ceva mai mult de cateva minute, dar combinatia de gusturi este atat de inspirata incat merita efortul. Ma rog, in opinia mea :).

Sa vedem despre ce legume este vorba in propozitie: cartofi, fasole (galbena si/sau verde), dovlecel, porumb, ardei gras si ceapa. Cu exceptia cartofilor (care sunt fierti in prealabil si apoi un pic prajiti), toate celelalte se arunca in wok direct, fie proaspete, fie congelate (fasolea, in speta). Apoi, pentru desavarsirea gustului, “pudram” si “parfumam” legumele cu un amestec de boia (dulce si picanta, poate fi afumata, daca aveti), usturoi si telina pudra. Evident ca puteti pune, daca preferati, usturoi si tije de telina proaspete.

Ce as face diferit data urmatoare la aceasta reteta: as “perpeli” legumele in doua transe, pentru a se putea manevra mai usor si pentru a-si pastra forma (daca sunt prea multe, trebuie sa amestecati mai des si cartofii se vor zdrobi un pic).

Ingrediente (pentru 4 portii):
– cartofi 300 g (curatati)
– fasole galbena si/sau verde 200 g
– dovlecel 150 g
– porumb boabe 150 g
– ardei gras rosu 150 g
– ceapa 100 g
– boia dulce 1 lingurita
– boia iute 1/2 lingurita
– usturoi pudra 1 lingurita rasa
– telina pudra 1 lingurita rasa
– ulei de masline 3 linguri
– sare, piper macinat

Reteta de garnitura de legume - Stir-fry de cartofi, fasole, ardei si porumb

Taiati cartofii curatati in bucati (nu cuburi, ci alungite) si puneti-i la fiert. Cand au inceput sa fiarba, lasati-i 4-5 minute, dupa care scurgeti-i. Incingeti uleiul intr-un wok si puneti cartofii la rumenit. Intoarceti-i cu grija pe toate partile, dupa care puneti restul de legume: fasolea, porumbul, ardeiul gras (curatat si taiat bucatele), dovlecelul (felii subtiri) si ceapa (bucati). Amestecand des, lasati pana cand fasolea este patrunsa.

Reteta de garnitura de legume - Stir-fry de cartofi, fasole, ardei si porumbReteta de garnitura de legume - Stir-fry de cartofi, fasole, ardei si porumb

Amestecati intr-un bol usturoiul si telina pudra, cele doua feluri de boia, un pic de sare si de piper macinat. Turnati condimentele peste legume, mai lasati un minut si opriti focul. Serviti legumele imediat (eu le-am alaturat, dupa cum se vede, unor snitele).

Reteta de garnitura de legume - Stir-fry de cartofi, fasole, ardei si porumb

Calorii: 118 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Stir-fry legume picante”

  1. […] • Salata de fructe de iarna • Supa de ciuperci cu “tagliatelle” din legume si chimen • Stir-fry legume picante […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11