Muschiulet de porc umplut cu feta si fructe uscate

Ma enerveaza in asa masura vremea de-afara incat cu greu mai gasesc energie si rabdare sa pregatesc retete mai complicate sau sofisticate, asa ca ma tot orientez spre lucruri simple, care sa nu necesite prea mult timp si munca si care sa ne ajunga macar doua zile :P. Stiu, nu este prea frumos, dar timpul liber a devenit pentru mine o marfa greu de procurat. Sa revin insa la reteta de astazi, muschiulet de porc umplut cu branza feta si fructe uscate, cu sos de vin alb si smantana. Se pregateste usor, iar combinatia dulce-sarat este delicioasa. Friptura se potriveste de minune pentru o masa festiva sau una tip bufet, avand grija sa o taiati felii si sa o acompaniati cu garnitura si salata preferate. Merge, de pilda, un piure de cartofi si morcovi (precum cel prezentat AICI) si o salata verde cu vinegreta.

In ceea ce priveste fructele uscate, eu am pus caise si merisoare, dar merg si stafide, curmale, mere, etc. Cat despre muschiuletii de porc, cautati sa fie mai mici (implicit, mai putin grosi). Si nu sariti peste etapa legarii lor, pentru ca nu mai asa veti obtine in final o forma frumoasa a ruladei (care sa se mentina si la taiere).

Ingrediente (pentru 6 portii):
– muschiulet de porc 2 buc. medii (850 g)
– branza feta 130 g
– ceapa rosie 1 buc. mica (50 g)
– fructe uscate 80 g
– usturoi 2 catei mari (7 g)
– unt 15 g
– vin alb sec 125 ml
– smantana lichida (32% grasime) 100 ml
– supa de carne 125 ml
– patrunjel verde 1/2 legatura
– sare, piper macinat

Reteta de friptura la cuptor - Muschiulet de porc umplut cu branza feta si fructe uscate, cu sos de vin si smantana

Incingeti cuptorul la 190 grade Celsius. Amestecati, intr-un bol, branza feta (bucatele), ceapa rosie (taiata marunt, marunt), fructele uscate (bucatele mici), usturoiul (trecut prin presa), patrunjelul verde (tocat) si putin piper macinat. Crestati muschiuletii pe lung si desfaceti-i ca pe niste carti. Impartiti umplutura in doua si distribuiti-o pe carne.

Reteta de friptura la cuptor - Muschiulet de porc umplut cu branza feta si fructe uscate, cu sos de vin si smantanaReteta de friptura la cuptor - Muschiulet de porc umplut cu branza feta si fructe uscate, cu sos de vin si smantana

Strangeti muschiuletii si legati-i cu ata de bucatarie. Topiti untul intr-un vas de fonta suficient de mare pentru a intra muschiuletii. Rumeniti bucatile pe toate partile. Turnati vinul alb si deglasati (desprindeti, cu o lingura sau spatula de lemn toate “reziduurile” lipite pe fundul vasului). Turnati si supa fierbinte, acoperiti vasul cu un capac si bagati in cuptorul incins. Lasati vreo 25-30 de minute, avand grija sa intoarceti muschiuletii la jumatatea timpului. Scoateti vasul din cuptor, puneti muschiuletii pe un platou si acoperiti-i cu folie. Acum este momentul in care ar trebui sa strecurati sosul adunat in vas (eu nu am facut-o, pentru ca nu ma deranja sa aiba o textura mai grosiera). Dupa ce ati strecurat sosul, puneti-l intr-o tigaie si amestecati-l cu smantana. Aduceti la punctul de fierbere si lasati sa fiarba incet vreo 4-5 minute.

Reteta de friptura la cuptor - Muschiulet de porc umplut cu branza feta si fructe uscate, cu sos de vin si smantanaReteta de friptura la cuptor - Muschiulet de porc umplut cu branza feta si fructe uscate, cu sos de vin si smantana

Indepartati ata cu care ati legat muchiuletii si taiati-i felii (un pic mai groase de un cm). Asezati feliile pe un platou si “stropiti-le” cu sos.

Reteta de friptura la cuptor - Muschiulet de porc umplut cu branza feta si fructe uscate, cu sos de vin si smantana

Calorii: 251 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11