Cotlete de porc cu branza Cedar si caise

Reteta de friptura - Cotlete de porc cu branza Cedar, caise si mustar

Lipsa acuta de timp din ultimele luni (aproape un an, ca sa fiu mai precisa) m-a facut sa prefer, in majoritatea situatiilor, retetele care se pregatesc usor si simplu. Sa nu ma intelegeti gresit! Imi plac mult si retetele complicate, cu multe etape si timpi de asteptare, dar doar din cand in cand imi mai permit acest “lux”. In rest, mai ales in timpul saptamanii, caut sa pregatesc ceva rapid. Adica, sa fie bun, sa nu fie banal si sa se faca fara prea multa munca :D! Uite asa m-am oprit asupra acestei retete de cotlete de porc “umplute”. Stiti ca nu prea ma omor cu porcul, dar combinatia cu branza, mustar si caise m-a convins.

Pentru a va reusi operatiunea de umplere a cotletelor, este bine sa luati niste cotlete de porc cu os mai groase (sa aiba peste 3 cm grosime). Eu am tot cautat, dar nu am prea gasit, motiv pentru care m-am cam chinuit sa tai cotletul in doua. In ceea ce priveste mustarul, asa cum v-am spus si cu alte ocazii, dati banii pe un mustar de Dijon. Are cu totul alt gust decat mustarurile noastre. Cat despre gem, eu am folosit unul de cumparat pentru ca am vrut unul “light” (cu mai putin zahar).

Ingrediente (pentru 4 portii):
– cotlete de porc cu os 4 buc. (680 g)
– branza Cedar 100 g
– caise uscate 6 buc. (30 g)
– gem de caise 2 linguri (60 g)
– cimbru 4-5 fire
– mustar de Dijon 2 linguri (50 g)
– ulei 1/2 lingura
– sare, piper

Reteta de friptura - Cotlete de porc cu branza Cedar, caise si mustar

Radeti branza Cedar si puneti deoparte cam un sfert din cantitate. Luati fiecare cotlet de porc cu os si taiati carnea astfel incat sa obtineti ca un buzunar. Puneti in acesta branza Cedar rasa si bucatele de caise uscate. Presati usor, dati cotletele cu un pic de sare si de piper macinat, presarati frunzele de cimbru. Procedati la fel si cu restul cotletelor. Stropiti cu ulei o tigaie-gratar si, pe foc mediu, rumeniti cotletele cam 3-4 minute pe fiecare parte.

Reteta de friptura - Cotlete de porc cu branza Cedar, caise si mustarReteta de friptura - Cotlete de porc cu branza Cedar, caise si mustar

Intre timp, amestecati intr-un bol mustarul de Dijon cu gemul de caise. Pe masura ce se rumenesc cotletele, mutati-le intr-o tava si distribuiti peste ele amestecul de mustar cu gem. Asezati apoi tava sub grill-ul cuptorului si lasati-o 4-5 minute. Scoateti tava, asezati restul de branza Cedar peste cotlete, dupa care mai bagati tava sub grill vreo 2 minute (cat sa se topeasca branza si sa prinda un pic de culoare).

Reteta de friptura - Cotlete de porc cu branza Cedar, caise si mustarReteta de friptura - Cotlete de porc cu branza Cedar, caise si mustar

Scoateti cotletele, lasati-le sa “respire” cateva minute, dupa care serviti-le cu garnitura preferata (eu am mers pe Cartofi fierti si prajiti si pe salata verde).

Reteta de friptura - Cotlete de porc cu branza Cedar, caise si mustar

Calorii: 210 kcal / 100 g sau 439 kcal / portia (fara garnitura).

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11