Butonand eu, la un moment dat, telecomanda, am ajuns pe Paprika Tv tocmai cand gazda emisiunii “Mad Hungry” scotea din cuptor niste apetisante aripioare cu susan. “Hmmm, interesant”, mi-am zis. Daca nu ati aflat pana acum, va spun ca-mi plac mult aripioarele de pui, singura conditie fiind sa fie crocante (deci, nu fierte). Iar cand am vazut ca este vorba de coacerea lor in cuptor in loc de prajire in baie de ulei, chiar am devenit interesata. Am cautat reteta pe Internet si iat-o! V-o recomand cu multa caldura, caci sunt delicioase aripioarele :).
Pentru un rasfat complet, eu am servit aripioarele crocante cu susan cu doua feluri de sos: un sos de prune (v-am mai pomenit de el la reteta de Salata de pui cu telina si mar) si un chutney indian de mango (usor picant, cu negrilica prin el, o nebunie curata). Iar la cererea “publicului”, am prajit si niste cartofi, ca sa stim macar o treaba :P. Evident ca puteti opta, daca doriti in locul cartofilor, pentru o mai sanatoasa si mult mai lejera salata verde.
Daca si voua va plac aripioarele, aruncati o privire si pe Aripioare dulci-picante cu sos Hoisin, Aripioare marinate in whiskey, cu soia si ghimbir si Buffalo Chicken Wings – aripioare picante in stil american.
Ingrediente (pentru 4-6 portii):
– aripioare de pui 1 kg
– oua 3 buc. mici
– faina 60 g
– pesmet 60 g
– susan 50 g
– usturoi pudra 2 lingurite
– boia afumata de ardei 2 lingurite
– ulei 2 linguri
– sare, piper macinat
Incingeti cuptorul la 190 grade Celsius si stropiti cu ulei o tava mare de aragaz (aveti ca alternativa hartia de copt, dar mi-e teama ca hartia se va inmuia, iar puiul va pierde la capitolul “crocanteala”). Bateti ouale intr-un bol mai mare. Intr-un alt bol, amestecati faina, pesmetul, susanul, boiaua, pudra de usturoi, o jumatate de lingurita de sare si ceva mai putin piper macinat. Spalati aripioarele si stergeti-le de apa. Luati cateva aripioare, dati-le prin ou, apoi prin amestecul cu faina. Asezati-le in tava. Procedati la fel pana terminati aripioarele.
Bagati tava in cuptor si lasati 30 de minute. Cresteti apoi temperatura la 200 grade Celsius, intoarceti aripioarele si mai lasati-le vreo 25-30 de minute (trebuie sa obtineti o crusta rumena, fara ca puiul sa se usuce). Scoateti aripioarele din tava si serviti-le imediat, cu sosul preferat.
Calorii: 355 kcal / 100 g.