Salata de pui cu telina, mar si maioneza

Reteta de salata de pui cu telina, iceberg, mar, maioneza si sos de prune

A trecut iar mult timp de cand nu am mai reusit sa postez vreo reteta, dar nu inseamna ca Dino Gurmandino a stat degeaba :). A fost, de pilda, la Targul de Turism, unde a pregatit, timp de patru zile, peste 1.800 de bucati de turta dulce si zeci de litri de cocktail-uri, la evenimentul organizat, in colaborare, de Electrolux si Perfect Tour. Ma rog, sa revenim la oile noastre… Pardon, la salata noastra. Se pregateste foarte usor, este delicioasa si sanatoasa, continand o multime de legume. Si nu sta rau nici la capitolul calorii, asa ca este potrivita pentru o cina tarzie.

Aveti nevoie de piept de pui fiert sau pregatit la abur, legume (tije de telina, salata iceberg, ardei gras, ceapa), mar si maioneza (light, de preferinta; cumparata ca atare sau, daca aveti chef si timp, pregatita in casa, eventual dupa reteta de AICI). Pentru un twist interesant, eu am pus in sosul de maioneza un pic de sos de prune (din gama comercializata in Kaufland). Daca nu vreti, nu puneti si gata!

Ingrediente (pentru 4 portii):
– piept de pui fiert sau la gratar 200 g
– telina 1 tija mica (30 g)
– ardei gras rosu 1/4 buc. (50 g)
– salata iceberg 1/4 buc. (200 g)
– masline negre fara samburi 5 buc. (25 g)
– ceapa rosie 1/4 buc. (35 g)
– mar 1/2 buc. (50 g)
– maioneza 2 linguri (70 g)
– sos de prune 1 lingura
– suc de lamaie 1 lingurita
– sare, piper macinat

Reteta de salata de pui cu telina, iceberg, mar, maioneza si sos de prune

In ceea ce priveste modul de preparare, este floare la ureche. Taiati pieptul de pui bucatele si-l amestecati cu telina (bucatele), ceapa (felii subtiri), ardei gras (fasii), salata iceberg (tot fasii), marul (curatat de coaja, cotor, seminte, taiat bucatele) si maslinele negre fara samburi (rondele). Intr-un bol, amestecati maioneza light, cu sucul de lamaie si sosul de prune (daca puneti). Potriviti sosul de sare si piper, turnati peste salata si amestecati.

Reteta de salata de pui cu telina, iceberg, mar, maioneza si sos de prune

Gata, salata poate fi devorata! Daca nu o serviti imediat, pastrati-o la rece.

Reteta de salata de pui cu telina, iceberg, mar, maioneza si sos de prune

Calorii: 86 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Salata de pui cu telina, mar si maioneza”

  1. […] crocante cu susan cu doua feluri de sos: un sos de prune (v-am mai pomenit de el la reteta de Salata de pui cu telina si mar) si un chutney indian de mango (usor picant, cu negrilica prin el, o nebunie curata). Iar la […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11